Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

7 τρόποι για να προλάβετε τροφογενείς ασθένειες

Η όλη 'διαδικασία' θα πρέπει να ξεκινά από το μέρος αγοράς των τροφίμων, είτε αυτό είναι ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, είτε το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς ή ακόμη και το μανάβικο.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Μειώστε τη χοληστερόλη με διατροφικές αλλαγές

Ανησυχείτε για τα επίπεδα της χοληστερόλης σας; Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του συστήματος υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, ίσως να θέλετε να κλείσετε μερικά ραντεβού με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο για να πάρετε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Πανακότα βανίλιας light

Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό με 120 θερμίδες ανά μερίδα.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Η θρεπτική αξία του παγωτού

Η σύστασή του εξαρτάται από το είδος και την ποιότητά του. Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι: γάλα, αβγά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, χυμοί φρούτων και πρόσθετα τροφίμων, όπως γλυκαντικές ουσίες, σταθεροποιητές, γαλακτωματοποιητές, χρωστικές και αρωματικές ύλες.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Κοτόπουλο λεμονάτο με αποξηραμένα σύκα

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το κόκκινο κρασί και το νερό. Σε ένα ταψί βάλτε τα σύκα και τις φέτες λεμονιού και απο πάνω τους τοποθετείστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και περιχύστε με το μείγμα που φτιάξατε παραπάνω.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008

Ελαιόλαδο ή σπορέλαια: Αλήθειες και μύθοι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ελαιόλαδο είναι πιο σταθερό και οξειδώνεται λιγότερο σε σύγκριση με τα σπορέλαια. Τη σταθερότητά του αυτή την οφείλει στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ) και σε φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008

Μοσχάρι Barbecue

Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε την κέτσαπ, τη barbecue sauce, την καστανή ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα και τη Worcestershire sauce και κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008

Καυτερά μπαχαρικά ... Η υγιεινή πινελιά στη μαγειρική

Για αιώνες οι άνθρωποι εκμεταλλεύονταν κυρίως τις θεραπευτικές τους ιδιότητες συνδυάζοντάς τα με βότανα, μέχρι που ανακάλυψαν τις πικάντικες και εξωτικές γεύσεις που μπορούν να δώσουν στα φαγητά.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008

Σπαγγέτι με θαλασσινά και κρόκο Κοζάνης

Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση και το χαρακτηριστικό χρώμα, ο κρόκος Κοζάνης ή σαφράν (Crocus sativus L.), θεωρείται ένα φυτό με εξέχουσες αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008

Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Το σημερινό πιάτο αποτελεί μια πρόταση που έχει συνδυαστεί με δίαιτα, καθώς το ψάρι στο μυαλό όλων είναι η πιο θρεπτική και συνάμα χαμηλών θερμίδων λύση για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους.