Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Πολυνησιακό κοτόπουλο σε 20 λεπτά

Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά και 5 λεπτά πριν τα φιλέτα είναι έτοιμα προσθέστε το μείγμα φρούτων στο αντικολλητικό σκεύος.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Διατροφή και ελεύθερη κατάδυση

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να ανασκοπήσουμε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην ιδανική διατροφή πριν την ελεύθερη κατάδυση, κατά τη διάρκειά της και αμέσως μετά τη λήξη της.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Η σημασία του ψευδάργυρου στη διατροφή μας

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο το οποίο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε πολύ μικρές ποσότητες, γι αυτό και ανήκει στα μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι το μέταλλο με την υψηλότερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα αμέσως μετά τον σίδηρο.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Παγωτό μπανάνα light

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το φρέσκο και το παστεριωμένο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις αλεσμένες μπανάνες.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Δίαιτες αποτοξίνωσης: Έχουν νόημα;

Πόσες φορές έχετε ακούσει για δίαιτες που υποτίθεται ότι αποτοξινώνουν τον οργανισμό από τις ανεπιθύμητες τοξίνες;

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά

Οι τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική παχυσαρκία στις μέρες μας, έχει υποχρεώσει ειδικούς και γονείς σε επαγρύπνηση. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μείωσης του βάρους και αύξησης της θρεπτικής αξίας του ημερήσιου διαιτολογίου παιδιών και εφήβων.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Σαλάτα με φράουλες και ακτινίδια

Αναμείξτε τη μαρμελάδα βατόμουρο με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Σε ένα μπωλ τοποθετείστε τις φράουλες, τα ακτινίδια, τα καρύδια και τα πράσινα λαχανικά και περιχύστε με το dressing που παρασκευάσατε.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Λειτουργικά τρόφιμα: H συμβολή τους στον έλεγχο του βάρους

Η βιομηχανία τροφίμων δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια στο χώρο του σχεδιασμού και της εισαγωγής στην αγορά νέων τροφίμων τα οποία καλούνται λειτουργικά τρόφιμα.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Nτοματοσαλάτα με φράουλες

Σε ένα μπώλ φτάξτε το dressing αναμιγνύοντας το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε το μαρούλι, τη ντομάτα, τη φέτα και τις φράουλες και σκεπάστε το μείγμα με το dressing που παρασκευάσατε.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Πώς επιδρά η χοληστερόλη των τροφών στη χοληστερόλη του αίματος;

Υπολογίζεται ότι η βαρυτήτα της υπερχοληστερολαιμίας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.