Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Γλώσσες στον ατμό με ταπενάντ

Το γευστικό αυτό πιάτο συνδυάζει τα ευεργετικά οφέλη των ω-3 λιπαρών της γλώσσας με τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου, του κρεμμυδιού, του σκόρδου και της ντομάτας.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

Θερινό σινεμά: Μήπως παχαίνει;

Η αγαπημένη καλοκαιρινή μας συνήθεια σπάνια δεν συνοδεύεται απο κάποιο φαγητό ή ποτό. Ας δούμε το διατροφικό προφίλ των επιλογών που έχουμε στον κινηματογράφο και κατά πόσο τελικά μας παχαίνουν.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

Καταΐφι κοτόπουλου με βασιλικό

Βράστε το φύλλο καταϊφιού σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα, το κοτόπουλο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

Πώς να ξεκινήσετε τις στερεές τροφές στο μωρό σας

Η αίσθηση της γεύσης είναι στα μωρά, πολύ πιο αναπτυγμένη στα από ότι στους μεγάλους. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ξεκινήσει κανείς αργά και σταδιακά με τις στερεές τροφές.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Ο ρόλος του σιδήρου στη βρεφική ηλικία

Υψίστης σημασίας θρεπτικό συστατικό κατά τη βρεφική ηλικία αποτελεί ο σίδηρος. Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Σπαγγέτι από κολοκύθια και καρότα με σόγια

Μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή για σπαγγέτι, χωρίς τη χρήση ζυμαρικού ως είθισται…Τα καρότα που αποτελούν βασική πρώτη ύλη της δημιουργίας του Σεφ, είναι μια πολύ καλή πηγή β-καροτένιου.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πρόσθετα τροφίμων;

Ο όρος 'πρόσθετα' οδηγεί τους περισσότερους στη σκέψη ότι πρόκειται για ουσίες 'ξένες' προς το τρόφιμο και συνεπώς επιβλαβείς. Αυτό που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε είναι ότι εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά που σήμερα ονομάζουμε πρόσθετα τροφίμων, για να αυξήσουν τη διάρκεια συντήρησης των τροφίμων και να βελτιώσουν τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Κρεμμύδια γεμιστά με Cottage και παρμεζάνα

Καθαρίστε προσεκτικά τα κρεμμύδια και βάλτε τα να βράσουν σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε τα πριν μαλακώσουν. Αδεάστε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Τα σκούρα μέρη του κρέατος του κοτόπουλου είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Β2, ενώ τα ανοιχτόχρωμα είναι άριστες πηγές νιασίνης.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Η σημασία του σχεδιασμού γευμάτων στον έλεγχο του βάρους

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του μοντέλου Αλλαγής της Συμπεριφοράς απευθύνεται στο σχεδιασμό των γευμάτων. Θα πρέπει με άλλα λόγια να προσχεδιάζουμε τα γεύματα μας στην αρχή της μέρας και να τους δίνουμε το χρόνο τους.