Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Ριζότο με πιπεριές

Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών.

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και διατροφή

Υπολογίζεται ότι 5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι ο άστατος κύκλος, η τριχοφυΐα, η ακμή, η ανδρικού τύπου παχυσαρκία, η δυσανεξία σε υδατάνθρακες και η δυσκολία στην απώλεια βάρους. Το ΣΠΩ θεωρείται η συχνότερη αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

Αντιμετωπίστε τη συναισθηματική λαιμαργία

Η πρόσληψη τροφής σε απάντηση των διαφόρων ψυχολογικών καταστάσεων ονομάζεται συναισθηματικό φαγητό ή κατανάλωση φαγητού συσχετιζόμενη με συναισθήματα και αποτελεί την κυριότερη διαταραχή διατροφικής συμπεριφοράς στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

Κέικ καρότου

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίξτε τους 2 κρόκους αβγού και ανακατέψτε τους με 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Τα λιπαρά ψάρια βελτιώνουν τη διάθεση

Για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, πέρα από τη χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, οι νεώτερες επιστημονικές μελέτες αποδεινύουν ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί να συμβάλλει θετικά στο πρόβλημά τους.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Σαλάτα κοτόπουλου με κεράσια

Μια μερίδα περιέχει 317 kcal, 24 γρ. πρωτείνης, 45 γρ.υδατανθράκων, 5 γρ. λίπους και 6 γρ. φυτικές ίνες.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Ετοιμάστε το σωστό κολατσιό για το παιδί σας

Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι το πρωινό γεύμα. Πρέπει να φροντίζουμε ώστε το παιδί πριν φύγει από το σπίτι να παίρνει πρωινό. Έτσι θα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις δραστηριότητες της ημέρας.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Η σωστή διατροφή πριν τις σχολικές εξετάσεις

Έχει αποδειχθεί ότι η σωστά σχεδιασμένη διατροφή, αποτελεί φυσικό ‘ντοπάρισμα’ για τους υποψήφιους. Ποιο διατροφικό σχήμα συνιστάται για μέγιστη απόδοση στο διάβασμα;

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Πράσινη σαλάτα με φράουλες

Αναμίξτε το μαρούλι, το κρεμμύδι και τα κάσιους με τα ψιλοκομμένα φρούτα. Σε ένα μπωλ παρασκευάστε τη σως αναμιγνύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το μέλι.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

Τα S.O.S. της διατροφής για τις εξετάσεις

Οι εξετάσεις των μαθητών πλησιάζουν. Πέρα από την πολύ σκληρή προετοιμασία των μαθημάτων σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και η διατροφή του υποψηφίου που συμβάλλει στο άριστο επιθυμητό αποτέλεσμα.