Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

Σαλάτα με γίγαντες και χόρτα

Οι γίγαντες είναι ένα εξαιρετικό όσπριο, στο οποίο διεθνείς επιστημονικοί φορείς αποδίδουν σωρεία ευεργετικών, για την ανθρώπινη υγεία, επιδράσεων.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Χρώμιο και αδυνάτισμα

Το χρώμιο έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι επάγει την έκκριση της ινσουλίνης, ορμόνη ζωτικής σημασίας για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και της πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Τα τελευταία χρόνια οι μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση συμπληρώματος χρωμίου μπορεί να προλαμβάνει σε κάποια άτομα την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Πίτσα με κρεμμύδι, κάπαρη, ελιές και ρόκα

Στο χορό των αντιοξειδωτικών, των φυσικών αυτών στοιχείων με την τόσο σημαντική προφυλακτική επίδραση, ρίχνονται το λυκοπένιο της ντομάτας, οι πολυφαινόλες των ελιών, η κερκετίνη του κρεμμυδιού και η ρουτίνη της κάπαρης, μετατρέποντας το πιάτο μας σε ασπίδα πρόληψης.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Μανιτάρια πορτομπέλο στο φούρνο

Η εν λόγω συνταγή αποτελεί μια ιδιαίτερα γευστική και ολιγοθερμιδική πρόταση, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε κάθε πλάνο δίαιτας για τον έλεγχο του βάρους.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Σχολικό Κυλικείο: Εργαλείο για την προαγωγή της υγείας των μαθητών

Στα παιδιά της σχολικής ηλικίας, σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα της διατροφής τους είναι τα τρόφιμα που διατίθενται και στη συνέχεια αγοράζονται από τα κυλικεία των σχολείων.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

Βοηθά η κανέλα στον έλεγχο του διαβήτη;

Η Βρετανική Βοτανική Φαρμακολογία υποστηρίζει ότι η κανέλα ενδείκνυται σε καταστάσεις τυμπανισμού και δυσπεψίας, γαστροπεπτικών κολικών με μετεωρισμό, αλλά και σε παρόμοιες καταστάσεις όπου επιπρόσθετα εμφανίζεται και ναυτία.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Διατροφή κατά της νεφρολιθίασης

Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η συγκέντρωση συγκεκριμένων συστατικών στα ούρα (συνήθως ασβεστίου και ουρικού οξέως) ξεπερνά κάποιο κρίσιμο όριο και σχηματίζονται κρύσταλλοι.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Παγωτό γιαούρτι

Βασικό του συστατικό αποτελεί το γιαούρτι, το οποίο, όπως όλα τα γαλακτοκομικά, πρέπει να συνιστά αναπόσπαστο μέρος του καθημερινού διαιτολογίου.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008

Πατατοσαλάτα με δυόσμο και γιαούρτι

Ξεφλουδίζω, πλένω και κόβω τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις ρίχνω σε κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζω για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008

Σκευάσματα Αμινοξέων και αμινών

Τα συμπληρώματα αμινοξέων έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε συγκεκριμένους αθλητικούς χώρους.