Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008

Τόνος με ανάμικτα λαχανικά

Ο συνδυασμός των λαχανικών με τον τόνο στη συνταγή μας, αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό πιάτο για το τραπέζι σας!

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008

Ποια είναι τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το μωρό

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στις μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και μάλιστα να προσπαθούν να μη δίνουν άλλη συμπληρωματική διατροφή.

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008

Ο ρόλος της κρεατίνης

Η κρεατίνη δεν είναι αμινοξύ, αλλά μια ένωση που περιέχει άζωτο, γνωστή ως αμίνη. Την κρεατίνη τη βρίσκουμε σε μερικές τροφές, κυρίως παράγωγα του κρέατος, αλλά μπορεί να συντεθεί και στους νεφρούς και το ήπαρ του ανθρώπινου οργανισμού.

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008

Υπέρταση: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να σχολιάσει κάποιους δημοφιλείς μύθους, σχετικούς με τη διατροφή και την υπέρταση και να αποδώσει στα τρόφιμα την πραγματική θέση και αξία τους.

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008

Σούσι: Υγεία και πολυτέλεια

Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια στα ‘καλά’ λιπαρά.

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008

Κόκορας κρασάτος

Για υγιεινή διατροφή φρούτα – χόρτα – ψάρι – κότα, λέγανε οι παλιοί και όπως τελικά φαίνεται είχαν απόλυτο δίκιο! Αρκεί σε αυτή την τετράδα, να προσθέσουμε βέβαια και τον κόκορα!

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Πώς αποφεύγουμε το φαινόμενο γιο-γιο

Το φαινόμενο γιο-γιο, γνωστό και ως 'ανακύκλωση' του βάρους, αφορά την απώλεια κιλών και τη σταδιακή επανάκτησή τους. Αυτές οι αυξομειώσεις του βάρους μπορεί να είναι μικρές – της τάξης των 3-5 κιλών κάθε φορά – αλλά και μεγαλύτερες π.χ., της τάξεως των δέκα ή και περισσότερων κιλών.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Σαλάτα κοτόπουλου με φρούτα

Θα χρειαστείτε κοτόπουλο, πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, μήλο, σταφίδες, πράσινο σταφύλι, καρύδια, μπαλσάμικο, κάρρυ, αλάτι και πιπέρι.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008

Λαχανικά σχάρας με κατίκι

Αλείψτε τα λαχανικάμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε τις 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με το δύσμο, το βασιλικό και το σκόρδο με μίξερ. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέστε το κατίκι και περιχύστε με το μείγμα που φτιάξατε με το μίξερ.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008

Η κατάλληλη διατροφή για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η απώλεια βάρους, ανάγεται σε ένα πρώτης τάξεως μέτρο ύφεσης του συνδρόμου, με συχνό αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ωορρηξίας και την ομαλοποίηση της περιόδου.