Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Η διατροφική συμπεριφορά του παιδιού

Οι γονείς, λοιπόν, παρέχουν τη γενετική προδιάθεση στα παιδιά τους, αλλά παρέχουν, ταυτόχρονα, και το περιβάλλον μέσα στο οποίο η προδιάθεση αυτή θα εκφραστεί. Ας δούμε στη συνέχεια μερικές από τις παραμέτρους που επιδρούν στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Πώς να χάσετε τα κιλά των εορτών

Τα κιλά των διακοπών χάνονται εύκολα, αρκεί να ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος. Αν όχι, μπορεί να μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Τα κιλά αυτά ο οργανισμός δεν τα έχει αφομοιώσει, που σημαίνει ότι σύμφωνα με την αρχή του εξατομικευμένου διαιτολογίου μπορούν να χαθούν μόνιμα και σωστά.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Κοτόπουλο με φέτα light

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC και τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Τοποθετήστε τη φέτα πάνω από τα φιλέτα κοτόπολου και πασπαλίστε με τα τρίμματα φρυγανιάς, την ψιλοκομμένη τομάτα και το βασιλικό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Οι πρώτες τροφές του μωρού

Σημάδια που δείχνουν ότι ένα παιδί είναι έτοιμο για στερεές τροφές, από τον έβδομο μήνα και μετά, είναι η αυξημένη ανάγκη για τροφή που δεν περνά ακόμα και αν κανείς θηλάζει συχνά και κρατά για πάνω από 4 με 5 μέρες και το ενδιαφέρον του παιδιού στις τροφές που τρώνε τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Διατροφή για γερά νύχια

Όπως τα μαλλιά, έτσι και τα νύχια επηρεάζονται άμεσα από την ποσότητα, αλλά κυρίως την ποιότητα της διατροφής. Το πόσο εύκολα σπάνε, αν ξεφλουδίζουν ή εμφανίζουν λευκά στίγματα είναι στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Ντοματόσουπα με δυόσμο

H ντομάτα και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία της, θεωρούνται σαφέστατα οι πιο άμεσες πηγές λυκοπενίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, μια και η περίοδος κατανάλωσής της στην διάρκεια του έτους, είναι ως γνωστό πιο ευρεία από εκείνη του καρπουζιού.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

'Ανοιξη: Εποχή για νέο ξεκίνημα στη διατροφή

Μία από τις συχνότερες τέτοιες αλλαγές που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους μήνες είναι η απώλεια βάρους και ίσως η βελτίωση της διατροφής μας και της εμφάνισης μας, ώστε ο επόμενος χρόνος να μας βρει σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα;

Τα αποξηραμένα φρούτα χρησιμοποιούνται συχνά σαν υποκατάστατα των φρέσκων φρούτων στην καθημερινή διατροφή από αρκετούς καταναλωτές για διάφορους λόγους.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Η θρεπτική αξία του αβγού

Παρέχοντας κατά μέσο όρο 70-80 θερμίδες, το αβγό είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που κατά κόρον εντάσσεται στις δίαιτες, λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε θερμίδες και του κορεσμού που προκαλεί.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Σαλάτα με μήλο και κανέλα

Διαλύστε τη ζελατίνη στο βρασμένο νερό και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το μείγμα για λίγη ώρα. Αφαιρέστε την κανέλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.