Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Μύδια με πράσινες πιπεριές, ταραμά και ούζο

Η εκμάθηση βασικών κανόνων όταν ψωνίζουμε, είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ποιοτική διατροφή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νωπά προϊόντα. Ως αναφορά λοιπόν για τα μύδια, τα κελύφη τους πρέπει να είναι κλειστά και δύσκολα να χωρίζουν ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος, πρέπει να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008

Τι πρέπει να τρώτε μετά από βαριατρικές επεμβάσεις

Η παχυσαρκία αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσο, που έχει και γενετική προδιάθεση και εξαρτάται από πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι ασθενείς που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία (Δείκτης Μάζας Σώματος>40, όπου ΔΜΣ=βάρος/ύψος2) υποφέρουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενώ παρουσιάζουν αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Πορτοκάλι και αντιοξειδωτικά

Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Μύθοι και πραγματικότητα για τις πιό γνωστές δίαιτες των ΗΠΑ

Στη σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινωνία, η μαζική προβολή προτύπων ομορφιάς από τα διάφορα μέσα ενημέρωσης έχει οδηγήσει άνδρες και, κυρίως γυναίκες, σε ένα διαρκές κυνήγι της ιδεατής εμφάνισης. Η επιθυμία για αποδοχή και αναγνώριση από την κοινωνία έχει οδηγήσει πολλά άτομα στην υπερβολή, με επιζήμιες συχνά συνέπειες για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008

Ο ρόλος των αναψυκτικών στο σωματικό βάρος

Ένα σύνολο μελετών δείχνει πως η κατανάλωση αναψυκτικών που είναι πλούσια σε θερμίδες δεν μειώνει την πρόσληψη στερεών τροφίμων προκειμένου να διατηρηθεί το ενεργειακό ισοζύγιο.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Κριθαροκουλουράκια με cottage και λιαστή τομάτα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008

Διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού

Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου, δεν αποτελεί σήμερα συνείδηση του μέσου πολίτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που εξακολουθούν να πιστεύουν πως αν είναι να σου συμβεί θα σου συμβεί και πως κάθε απομέρους μας προσπάθεια, με καθαρά προληπτική κατεύθυνση, είναι μάταια.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008

Παρα...μύθοι και αλήθειες για τα όσπρια

Είναι γνωστός ο σημαντικός ρόλος των οσπρίων στη διατροφή μας. Γνωρίστε μύθους και αλήθειες για τα όσπρια.

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008

Ποιά τρόφιμα καθυστερούν τα γηρατειά

Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί τη βάση της αντιγήρανσης. Ελαιόλαδο ωμό σε υψηλές ποσότητες, συχνή κατανάλωση οσπρίων και ψαριών, αντικαθιστώντας το κρέας, φρούτα και λαχανικά ως βάση του διαιτολογίου και τέλος χρήση δημητριακών αλλά και κάποιων ξηρών καρπών ως υγιεινών ενδιαμέσων γευμάτων μπορούν να αποτελέσουν το ελιξίριο της νεότητας.

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008

Μπιφτέκια σόγιας στον ατμό

Τα μπιφτέκια με σόγια αποτελούν μια συνταγή ενδεδειγμένη για τον περιορισμό του ουρικού οξέως.