Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

Χαβιάρι: Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες

Αποτελεί σύμβολο οικονομικής ευμάρειας και χλιδής, ενώ είναι το απόλυτο 'limit up' στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

Λαχανοντολμάδες

Οι λαχανοντολμάδες με κιμά, φαγητό που συνήθως μαγειρεύουμε τον χειμώνα, είναι ένα ισορροπημένο γεύμα, τόσο από την άποψη των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, όσο κι από εκείνη των βιταμινών. Αποτελεί κύριο γεύμα του διαιτολογίου μας.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

Ουρικό οξύ: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε

Ποιά τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο για την αποφυγή ουρικού οξέως;

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Ρύζι με δενδρολίβανο και κάσιους

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν προσθέστε το δενδρολίβανο και αφήστε τα συστατικά για ένα λεπτό. Εν συνεχεία προσθέστε τα κάσιους και αφήστε τα για ένα λεπτό.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Η διατροφική αξία των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, εάν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008

Συμπληρώματα αμινοξέων

Τα συμπληρώματα αμινοξέων έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε συγκεκριμένους αθλητικούς χώρους. Συχνά αρσιβαρίστες καταναλώνουν διάφορα αμινοξέα στην προσπάθεια να ενεργοποιήσουν την απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (ΗGH) από την υπόφυση η οποία θα επαγάγει την μυϊκή ανάπτυξη.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008

Η δίαιτα της ζώνης

Βασικές Αρχές: όλα τα γεύματα της ημέρας πρέπει αυστηρώς να έχουν σύσταση 40% σε υδατάνθρακες, 30% σε πρωτεΐνη και 30% σε λίπος. Το γεγονός αυτό την καθιστά δύσκολη σε εφαρμογή και αρκετά μονότονη.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Αλήθειες και μύθοι για το τσάι

Μακράς διάρκειας έρευνα από Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας παράλληλα και την πιθανότητα εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Η μαύρη ζάχαρη, που χρησιμοποιείται στην εν λόγω συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά, είναι πολύ πλούσια σε μελάσα, ένα παχύρρευστο σιρόπι με βαθιά και πλούσια γεύση, που προέρχεται από τη διαδικασία βρασίματος του 'χυμού' του ζαχαροκάλαμου και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κρυσταλλοποίησης της μαύρης ζάχαρης.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας

Τα μανιτάρια και οι φακές αποτελούν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας.