Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008

Η σημασία του γλυκαιμικού δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα διατροφικό 'εργαλείο' που αναπτύχθηκε πριν από 20 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των διατροφικών συμβουλών και σύμφωνα με το οποίο τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες κατατάσσονται ανάλογα με την ικανότητά τους να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματος.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008

Ασβέστιο και Παχυσαρκία

Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, φαίνεται να μετριάζουν την συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα να επιταχύνουν την αποδόμηση λίπους, κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής σίτισης.

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008

Αχλάδια Φούρνου με καρύδια και μέλι

Η συνταγή περιέχει 264 θερμίδες, 8 γρ. πρωτείνης, 40 γρ. υδατανθράκων, 8 γρ.λίπος και 4 γρ.φυτικές ίνες.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008

Διαφήμιση και παιδική παχυσαρκία

Τι τρώνε τα παιδιά στο σχολείο, πόσο συχνά τρώνε fast-food, τι περιέχουν οι καντίνες; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται προς απάντηση. Όμως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που οδηγεί στην παιδική παχυσαρκία είναι η διαφήμιση.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008

Δίαιτα σύμφωνα με την ομάδα αίματος

Βασίζεται σε μια επινόηση του γιατρού Νταντάμο που αφορά στο συσχετισμό μεταξύ διατροφής και ομάδας αίματος ενός ατόμου. Η θεωρία της δίαιτας σύμφωνα με τις ομάδες αίματος φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα στον μέσο αμερικανό πολίτη και η δημοτικότητα της δίαιτας ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008

Πόσο παχαίνει το ψωμί;

Μία από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα στο χώρο της διατροφής, αφορά τη συσχέτιση του ψωμιού με την αύξηση βάρους.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008

Φιλέτο ψαριού με πανέ αμυγδάλου

Αλέστε σε μίξερ τα αμύγδαλα, το ψωμί ολικής αλέσεως, το αλάτι, το πιπέρι και το σαφράν. Αλείψτε το φιλέτο ψαριού με το ασπράδι και εν συνεχεία πασπαλίστε το ψάρι με το μείγμα αμύγδαλου. Ψήστε στο φούρνο μέχρι το φιλέτο να είναι έτοιμο.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008

Φοντύ Λαχανικών

Το συγκεκριμένο φοντύ αποτελεί μια άκρως ισορροπημένη πρόταση διατροφής και μια θαυμάσια ευκαιρία για 'σύναξη' της παρέας. Στο πρωτότυπο αυτό φοντύ, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα σταυρανθή λαχανικά, μπρόκολο και κουνουπίδι.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008

Υπάρχουν τροφές που καίνε το σωματικό λίπος;

Διάφορες τροφές, κατά καιρούς έχουν προταθεί ως φυσικά λιποδιαλυτικά, μαγνητίζοντας όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον των υπέρβαρων και όχι μόνο.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008

Μακαρονοσαλάτα

Χτυπάμε το ξύδι και το λάδι μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε λιώσει, το πιπέρι, το δυόσμο, τη ρίγανη και αναμειγνύουμε καλά.