Άτομα: 4

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
32 σπαράγγια ελαφριά βρασμένα
8 φέτες (4 ολόκληρες) πιπεριές Φλωρίνης ψητές
400 γρ.

βρασμένα ρεβίθια (45 λεπτά βράσιμο ρεβιθιών)
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
Ελαφρύ πέστο μυρωδικών
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε το ελαφρύ πέστο μυρωδικών, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια, τα ρεβίθια και τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύοντας ελαφρά. Αφαιρείτε τα υλικά απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

Τοποθετείτε τη ζεστή σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές απο το πέστο μυρωδικών.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προβληματική χρήση smartphone από εφήβους συνδέεται με εμφάνιση κατάθλιψης, άγχους και αϋπνίας [μελέτη]
Η εμφάνιση της νόσου ALS συνδέεται με μέταλλα στο αίμα και στα ούρα [μελέτη]
Πρόσληψη υγρών από πλαστικά μπουκάλια είναι πιθανό να αυξάνει την αρτηριακή πίεση [μελέτη]