Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017, 11:39

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Εγκρίθηκε το φάρμακο tofacitinib citrate 5 mg, λαμβανόμενο από του στόματος δύο φορές ημερησίως σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη (MTX), για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ).

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 16:26

Καλά νέα για την ψωρίαση, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα

Η σεκουκινουμάμπη είναι μια πλήρως ανθρώπινη, στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει συγκεκριμένα την κυτταροκίνη IL-17A και προηγούμενα δεδομένα έχουν δείξει ότι επιτυγχάνει μακροχρόνια διατήρηση του καθαρού ή σχεδόν καθαρού δέρματος σε έως και 80% των ασθενών.

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017, 18:16

Ακόμα και λίγη γυμναστική μπορεί να βοηθήσει με την αρθρίτιδα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η γυμναστική, ακόμα και σε πολύ μικρές δόσεις, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017, 17:25

Έγκριση φαρμάκου για την ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρόκειται για το tofacitinib citrate που έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, 17:40

Η ψωριασική αρθρίτιδα συνδέεται με καρδιακά προβλήματα

Ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί ενδεχομένως να έχουν τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερη εμφάνιση πλακών στις στεφανιαίες αρτηρίες- που οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017, 15:55

Έρευνα: Διατροφή με πολλές φυτικές ίνες κατά της ουρικής αρθρίτιδας

Διατροφή με υψηλά επίπεδα φυτικών ινών μπορεί να μειώσει το επίπεδο φλεγμονής και πόνου στην ποδάγρα, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 14:47

Έρευνα: Η κατάθλιψη συνδέεται με πεπτικές διαταραχές και αρθρίτιδα

Ευρήματα υποδεικνύουν ότι ψυχικές διαταραχές αποτελούν προγενέστερο παράγοντα κινδύνου για ορισμένες νόσους νωρίς στη ζωή και το αντίθετο.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 18:03

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έγκριση για το abatacept από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το abatacept είναι η πρώτη βιολογική θεραπεία με μια ένδειξη στην Ε.Ε. που μπορεί να εφαρμοστεί για τη θεραπεία ασθενών με εξελισσόμενη ρευματοειδή αρθρίτιδα υψηλής ενεργότητας, οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν με ΜΤΧ.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 17:36

Έρευνα συνδέει πρωτεΐνες του σιταριού με φλεγμονώδεις παθήσεις

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες προκαλούν φλεγμονή που συνδέεται με διάφορες παθήσεις, όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα και η πολλαπλή σκλήρυνση.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 19:30

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: “Δραστηριοποιήσου. Το μέλλον είναι στα χέρια σου”

Στην Ελλάδα, οι ρευματοπαθείς ανέρχονται περίπου σε 3.000.000, ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Τρόντζας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.