Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 19:25

Τα οιστρογόνα προστατεύουν τις γυναίκες από τη γρίπη

Προστατευτική επίδραση ενάντια στη γρίπη, έχουν τα οιστρογόνα των γυναικών, ανακάλυψαν ερευνητές του Johns Hopkins University.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 20:49

ΙΣΑ: Σοβαρές ελλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιδημία της γρίπης

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να σταματήσει με τις παραλείψεις και τον κακό σχεδιασμό να θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, 16:13

Στους πέντε οι νεκροί από τη γρίπη

Έντονα αυξητική τάση παρατηρείται στα θύματα της γρίπης. Έχουν επιβεβαιωθεί 35 σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, 20:45

Τους τρεις έφτασαν οι θάνατοι από τη γρίπη – Πάνω από δέκα σοβαρά κρούσματα σε εντατικές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε υψηλότερα επίπεδα.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015, 09:49

Δύο σοβαρά κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα – Προστατευτείτε από τις αναπνευστικές λοιμώξεις

Οι ειδικοί συνιστούν την έγκαιρη χορήγηση αντι - ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, 15:42

Ο καφές περιορίζει τον κίνδυνο θνησιμότητας

Σε νέα έρευνα, όσοι έπιναν καφέ είχαν μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιοπάθεια, χρόνια αναπνευστική νόσο, διαβήτη, πνευμονία, γρίπη και αυτοκτονία, αλλά όχι από καρκίνο.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, 22:44

Γρίπη των πτηνών: Μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Νέα έρευνα αναφέρει ότι μετάδοση του ιού της γρίπης των πτηνών, (H7N9) πραγματοποιήθηκε πιθανόν από ασθενή σε ασθενή σε νοσοκομείο της Κίνας.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015, 21:50

Η γρίπη είναι εδώ – Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και τον εμβολιασμό

Τις ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να προχωρήσουν σε αντιγριπικό εμβολιασμό, καθορίζει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015, 12:56

'Φυσικό Εμβόλιο' κατά της γρίπης

Με την εμπορική ονομασία OLIVAXIN κυκλοφορεί από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 σε όλες τις Φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, το προϊόν που οι Έλληνες φαρμακοποιοί ονομάζουν ήδη 'Φυσικό Εμβόλιο' κατά της γρίπης, του κοινού κρυολογήματος και των εποχιακών λοιμώξεων.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015, 12:32

Έρευνα: Ασφαλές το εμβόλιο γρίπης στην εγκυμοσύνη

Ερευνητές του Άλφα Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της γρίπης στην εγκυμοσύνη δεν είναι επικίνδυνο για την πρόκληση συγγενών ανωμαλιών στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.