Απόψεις - Σχόλια

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:18

Η ελληνική πολιτική υγείας και οι άνθρωποι - εργαλεία στην διοίκηση της

'Αρθρο του Θοδωρή Δημόπουλου, Κοινωνικού Λειτουργού του Ε.Π.Ε.Κ.Α στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ζωγράφου & Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΜΑΡΕΠΗ».

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 19:46

Η Χρησιμότητα της Κοινωνικής Εργασίας στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ο κοινωνικός λειτουργός μέσω της υποστηρικτικής θεραπείας στοχεύει στη συναισθηματική αποφόρτιση του ασθενή και μέσω της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης στην κατανόηση, επεξεργασία και ορθή διαχείριση των συναισθημάτων που παράγονται.

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013, 19:55

Να ξεκινήσουν οι αλλαγές σε ένα σύστημα Υγείας που καταρρέει

Άρθρο του Γιώργου Πατούλη προέδρου του ΙΣΑ.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 16:49

Η εικόνα και η προοπτική της φροντίδας της Τρίτης Ηλικίας στην Ελλάδα της κρίσης

Η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού στο σύνολο των εκβιομηχανισμένων χωρών, αποτελεί σήμερα έναν κομβικής σημασίας αιτιολογικό παράγοντα, ο οποίος οδηγεί σε σφοδρές και σοβαρές κοινωνικές, οικονομικές ασφαλιστικές, προνοιακές, και υγειονομικές συνέπειες.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013, 17:23

Ιατρική τεχνολογία για ένα αποδοτικό και λειτουργικό σύστημα υγείας

Η τεχνολογία δεν αποτελεί δαπάνη υγείας, όπως πολλοί σ' αυτή τη χώρα πιστεύουν και διατυμπανίζουν. Η ανορθόδοξη διαχείρισή της προκαλεί τις δαπάνες και τις συναλλαγές. Άρθρο του Δρ. Χρήστου Καζάση, Εμβιομηχανικού – Εμπειρογνώμωνος, Διαχείρισης Ιατρικής Τεχνολογίας.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013, 13:50

Η μετάβαση του ΕΣΥ από την εποχή των αρεστών στην εποχή των άριστων

Tο ΕΣΥ σήμερα διανύει ίσως την κρισιμότερη περίοδο ζωής του. Σχεδόν τα πάντα είναι επισφαλή, ρευστά και αβέβαια. 'Αρθρο του Θοδωρή Π. Δημόπουλου.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, 14:14

Έγκλημα και (μη) τιμωρία

Άρθρο του Θοδωρή Σκυλακάκη, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάρων και διεύθυντα συμβούλου της Profαrm A.E.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013, 15:14

Mεταμόσχευση οργάνων και mandatum post mortem

'Αρθρο του δικηγόρου Χαράλαμπου Τσέλιου για τη μεταμόσχευση οργάνων.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013, 20:21

Γ. Πατούλης: Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το 'Πονηρό Μάτι' της Τουρκίας...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, 15:52

Γ. Πατούλης: 'Αν δεν είναι αυτό ανθρωπιστική κρίση, τότε τί είναι;'

Όλοι οι πολιτικοί που σκέφτονται τα "κόστη", θα πρέπει να αναλογιστούν στην πολιτική που ακολουθούν, όχι μόνο πόσο κοστίζει το νοσήλιο, πόσο κοστίζει το φάρμακο, πόσο κοστίζει η Υγεία, αλλά πρωτίστως πόσο θα κοστίσουν οι επιλογές τους σε ανθρώπινες ζωές.. όταν χαθούν κάποιες χιλιάδες...θα είναι ήδη αργά, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης.