Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Κρίσιμα ερωτήματα

Στα τέλη του μήνα γίνεται όπως μαθαίνουμε συνάντηση στην Ολλανδία όλων των προέδρων ΗΤΑ. 1ο Ερώτημα: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης θα πάει;2ο Ερώτημα: Αν ναι.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Παγκόσμια πρωτοτυπία

Εντονη δυσαρέσκεια έχει προκληθεί στους φαρμακοποιούς από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δεν συμπεριλαμβάνει φαρμακοποιό στη σύνθεσή του.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Νέα παράταση ισχύος των συνταγών των αντιγριπικών εμβολίων

Mετά από αίτημα του ΠΦΣ προς τον ΕΟΠΥΥ, μαθαίνουμε ότι δόθηκε νέα παράταση ισχύος των συνταγών των αντιγριπικών εμβολίων μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα

Σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 21/11/2019 τα διαγνωστικά κέντρα-εργαστήρια κλειδώνοντας τις μονάδες τους, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και με την στήριξη και συμπαράσταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και όλων των άλλων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Για τις ελλείψεις φαρμάκων

Σίγουρα οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς το φαινόμενο ταλανίζει όλο τον κόσμο... Μεταξύ των χωρών, και η Αυστρία σχεδιάζει την απαγόρευση των εξαγωγών συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τη χώρα και την υποχρέωση των παρασκευαστών να αναφέρουν αμέσως στο Υπουργείο Υγείας την αναμενόμενη έλλειψη φαρμάκων.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν περιττά έξοδα

Ακόμη ένα σκεύασμα παλιό και καλό, από ό,τι λένε οι ειδικοί ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά . Αφορά το πεπτικό σύστημα.

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Σκωτσέζικο ντους!

Η επιστολή του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακοβιομηχανίες για πιθανότητα επιπλέον εκπτώσεων στα ΦΥΚ έχει φέρει τις τελευταίες στα όριά τους.

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

Τι γίνεται με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων;

Aλήθεια, με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων τι γίνεται; προχωρά ο ευρωπαϊκό Κανονισμός, δηλαδή ακολουθείται και εφαρμόζεται από όλους; Το ρωτάω, γιατί κάποιες εταιρείες προκειμένου να δώσουν σκευάσματα ζητούν, όπως φημολογείται, αντίγραφα ιατρικών συνταγών, στις οποίες αναγράφονται τα στοιχεία του ασθενή και του γιατρού.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Τι θα γίνει με την διάθεση ορισμένων σκευασμάτων από τα ιδιωτικά φαρμακεία;

Με γεφύρι της 'Αρτας μοιάζει το ραντεβού ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες και τον ΕΟΠΥΥ, με θέμα την διάθεση κάποιων σκευασμάτων 1Β από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Αντιδράσεις για τα κοινωνικά φαρμακεία

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για τα Κοινωνικά Φαρμακεία από τους Φαρμακοποιούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκαν, για την υποστήριξη δηαλδή των ανασφάλιστων, δεν υφίσταται από το 2015, καθώς από τότε όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως: έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη.