Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Aκάλυπτη θεραπευτική ανάγκη για πολλούς ασθενείς με ημικρανία

Συνάντηση, μαθαίνουμε, πραγματοποίησε στο Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα με την Επιτροπή Αξιολόγησης, ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, στην οποία παρουσιάστηκαν στοιχεία πάνω στην ακάλυπτη θεραπευτική ανάγκη που υπάρχει για πολλούς ασθενείς με ημικρανία.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Προχωρά καλά ο εμβολιασμός

Οι περσινές απώλειες ζωών, η στοχευμένη καμπάνια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το απαγορευτικό που τέθηκε στα blogs να αναρτούν οι αντιεμβολιαστικές ομάδες, η θεσμοθετημένη δυνατότητα των ιδιωτικών φαρμακείων να προχωρούν σε εμβολιασμό φαίνεται ότι τα κατάφερα και φέτος ο κόσμος έτρεξε να εμβολιαστεί πριν από το ξέσπασμα της γρίπης.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Κόστος ασφαλιστηρίων υγείας

Στα 3.153 δισεκατομμύρια δολάρια ακούγεται ότι αποτιμήθηκαν το 2018 τα ασφαλιστήρια υγείας παγκοσμίως. Μέγεθος που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 4.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Αποκλεισμός εκπροσώπου οργανώσεων στον ΕΟΔΥ

Η συμμετοχή των ληπτών υπηρεσιών υγείας στους οργανισμούς και στις εκάστοτε επιτροπές αποτελεί πάγιο αίτημα ανικανοποίητο διαχρονικά.

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες της ΕΕ να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο απόθεμα ζωτικών φαρμάκων σε κάθε κράτος μέλος.

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή της ΕΣΑμεΑ στη Βουλή

Επιστολή με τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου «Περί Διεθνούς Προστασίας» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στη Βουλή, ζητώντας να κληθεί να μιλήσει για το θέμα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Απολύσεις εργαζομένων σε φαρμακοβιομηχανία

Κακά τα μαντάτα που έφθασαν χθες από γνωστή φαρμακοβιομηχανία. Οριστικοποιήθηκε λένε, η απομάκρυνση του 60% των εργαζομένων της, καθώς ως γνωστόν εδώ και αρκετά χρόνια τα νούμερα δεν βγαίνουν και τα ταμεία άδειασαν από ρευστό.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ

Στις 10 το πρωί τη Πέμπτης παρουσιάζεται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο χειρουργός Δημήτριος Φιλίππου, ο οποίος προτείνεται από τον υπουργό Υγείας, για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΦ.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Περιμένοντας την απόφαση...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ..... ακόμα καμία απόφαση για τους ασθενείς που λαμβάνουν νοσοκομειακά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τις θεραπείες τους.

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Οι άλλοι επιλύουν προβλήματα και εμείς αναλωνόμαστε....

Nα βλέπεις ότι οι άλλοι κάνουν μια προσπάθεια για να λύσουν προβλήματα, ενώ εσύ μπορεί και να αναλώνεσαι γύρω από τον εαυτό σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο.