Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

22 χώρες θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας

Μέχρι το 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία προβλέπει ότι 22 χώρες θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας- τόσο τις συνταγές όσο και τις περιλήψεις των ασθενών.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Θέσεις για άτομα με αναπηρία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Να και κάτι καλό. Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για την πλήρωση θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβλέπονται 7 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και 3 θέσεις για άτομα που έχουν αδερφό, τέκνο ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Σπεύδουν για το εμβόλιο

Πολύ μεγάλη, μαθαίνουμε ότι είναι η προσέλευση του κόσμου για τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης και με βάση τις ενδείξεις ίσως και να μην φθάσουν τα εμβόλια με τα οποία έχει εφοδιαστεί η αγορά.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Απογοήτευση από την καθυστέρηση

Νέα σκευάσματα ακούγεται ότι έρχονται για σπάνιες ασθένειες εντός του προσεχούς διαστήματος και πριν από τα τέλη του έτους.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Φορείς κοινωνικής φροντίδας: προβλήματα στις πληρωμές

Προβλήματα ακούγονται στις πληρωμές των πιστοποιημένων Φορέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε ωφελούμενους-άτομα με αναπηρία.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Στέλνουν επιστολές σε βαρύ κλίμα

Τον κώδωνα του κινδύνου, να φύγουν σκευάσματα από την αγορά -και μάλιστα ογκολογικά -έχουν χτυπήσει, όπως λέγεται, με επιστολές τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Έπιασαν τόπο τα σχόλια;

Την επόμενη εβδομάδα, λέει, ψηφίζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας. Κάτι ακούγεται για την Τρίτη, αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019

Έλεγχος μόνο για τα πτυχία αγγλικής γλώσσας;

Ο ΕΟΠΥΥ υπέγραψε συμφωνία με το Βρετανικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον έλεγχο της γνησιότητας ή μη, διακοσίων εξήντα (260) πτυχίων αγγλικής γλώσσας υπαλλήλων του Οργανισμού.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019

Και πάλι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα...

To γεγονός ότι οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να παραλαμβάνουν πια ογκολογικά φάρμακα για λογαριασμό των ασθενών είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό, καθώς όλοι μας θυμόμαστε τις ουρές ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019

Πολλά τα θέματα για τους φυσικοθεραπευτές

Συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών, μαθαίνουμε ότι πρόκειται να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα με την διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.