Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019

Eπί τάπητος το θέμα για το clawback

'Εντονα προβληματισμένη δείχνει η φαρμακοβιομηχανία -κατά βάση οι πολυεθνικές- καθώς τους ειπώθηκε η σκέψη, ο προσδιορισμός του clawback να γίνεται κατά 75% από το μερίδιο αγοράς που ελέγχουν και κατά 25% από την αύξηση των πωλήσεων, αντί 90%-10% που γίνεται αντιστοίχως σήμερα.

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019

Αιχμηρές οι προτάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο Σχέδιο Νόμου

Oλοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο "Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας".

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019

Αναμένονται δυσάρεστες ανακοινώσεις.από κλινική

Δυσάρεστα τα νέα που φθάνουν και πάλι από τον χώρο των ιδιωτικών κλινικών. Ακούγεται ότι μονάδα σε μεγάλο αστικό κέντρο ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στους εργαζόμενους αλλά και αναστάτωση στους εκπροσώπους του κλάδου, που βλέπουν την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Καλά νέα από το Νοσοκομείο Παπανικολάου

Aυτά είναι νέα που πρέπει να λέγονται και να ακούγονται! Η Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου βρίσκεται στη φάση των επιθεωρήσεων και των διοικητικών αποφάσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν κυτταρικές θεραπείες με CAR- T λεμφοκύτταρα.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Κόμικς για την ασφάλεια των φαρμάκων

Μου είπαν κάποιοι γνώστες περί των θεμάτων της υγείας ότι το Κέντρο Παρακολούθησης και Φαρμακοεπαγρύπνησης της Ουψάλα (Uppsala Monitoring Centre) εκδίδει περιοδικά κόμικς που ενημερώνουν και παρέχουν στα παιδιά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τα λάθη κοστίζουν...

Ενα λάθος έχει πάντα συνέπειες, το μέγεθος αυτών εξαρτάται από το μέγεθος που καταλαμβάνει το πρώτο.Ας πούμε ένα φορολογικό λάθος, ιδίως στην εποχή μας, μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες και ειδικά όταν το αντιληφθείς αρκετούς μήνες μετά.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εξελίξεις στις Επιτροπές για το Φάρμακο

Εξελίξεις φημολογείται ότι κυοφορούνται στις διάφορες Επιτροπές που ασχολούνται με το φάρμακο. Και μιλάμε για εξελίξεις στο επίπεδο των προσώπων που τις στελεχώνουν.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ποιο βαθμό αξιοποιούνται τα μηχανήματα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ολοκληρώθηκε, μαθαίνουμε, από την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η εγκατάσταση και των 10 ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Tο θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς

Mέσα σε 7 ημέρες μόνο, και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει συγκαλέσει και δεύτερο διοικητικό συμβούλιο, καθώς θα πρέπει να δει τι θα γίνει με τα ΦΥΚ και επίσης να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Πολιτεία.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Εξελίξεις στην αγορά φαρμάκου

Eπιχειρηματικές εξελίξεις αναμένονται στην αγορά του φαρμάκου, καθώς, όπως λέγεται, στέρεψαν οι αντοχές των ελληνικών εταιρειών, που ανήκουν στις μεσαίες δυνάμεις του χώρου.