Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Μέχρι τέλος του χρόνου η τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών

Εντός του μήνα αναμένεται να δοθεί η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας για την τοποθέτηση των σχολικών νοσηλευτών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη σχετική εντολή, την οποία έχει δώσει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Τα παράπονα είναι πολλά

Πολλά τα παράπονα προς το Υπουργείο Παιδείας από τους γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μέχρι και επιστολή έστειλαν στην Υπουργό για την καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου που αφορά στην υποβολή του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 35 του Ν.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλες οι ελλείψεις φαρμάκων

Εντονα προβληματισμένες ακούγεται ότι είναι οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές με το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων που αυξάνουν σταθερά και έχουν ζητήσει από όλες τις εθνικές κυβερνήσεις προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Η συμφωνία για τα ΦΥΚ

Νέα για τα ΦΥΚ θα έχουμε εντός της εβδομάδας.. και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, που ανέφερε ότι πλησιάζει ο χρόνος της διανομής των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς, αλλά και το επικείμενο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019

Προειδοποιήσεις σε φαρμακοβιομηχανίες

Τριάντα οκτώ ( 38) προειδοποιήσεις δόθηκαν λέει σε φαρμακοβιομηχανίες από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 2019 (μέχρι τα τέλη Ιουλίου), στις οποίες επισημαίνονται προβλήματα με την έλλειψη σήμανσης, την πώληση μη εγκεκριμένων φαρμάκων και την παραβίαση των σημερινών ορθών πρακτικών παρασκευής (Good Manufacturing Practices - cGMP).

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Γιατροί το Κόσμου στην 84η ΔΕΘ

Δυναμικό παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δώσουν οι γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της ΔΕΗ (το άλλο πρόσωπο ενός οργανισμού).

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Πέρα - δώθε για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους...

Πάνε και έρχονται τα ραντεβού στο Υπουργείο Υγείας με θέμα τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους. Κάποιοι λένε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε νέα για το σημαντικό αυτό θέμα.

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019

Άγνωστη η αξιοποίηση του εξοπλισμού των νοσoκομείων

Σήμερα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ επικρατεί μία τάση με έντονα στοιχεία τεχνολογικού νεοπλουτισμού μέσα από μια αυθαίρετη και τυφλή προμήθεια μηχανημάτων.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Έρχονται νέες αυξήσεις στα ΜΗΣΥΦΑ

Σιγοψήνονται νέες αυξήσεις στα Μη Συνταγογραφούμενα Σκευάσματα μαθαίνουμε... και θα κάνουν την εμφανισή τους εντός του Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Έρευνα για τα νοσοκομεία και τις λοιμώξεις

Πανευρωπαϊκή έρευνα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει -αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη- με θέμα αν τα νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη των χειρουργικών λοιμώξεων.