Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Οταν τα νούμερα έχουν ξεφύγει και με τη βούλα...

Τελικά όλα δείχνουν ότι το clawback στην εξωνοσοκομειακή δαπάνη θα φθάσει στα 750 εκατ. ευρώ (από 571 εκατ. ευρώ πέρυσι) στο νοσοκομειακό θα είναι 400 εκατ.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

3 φάρμακα φεύγουν από τα ράφια των φαρμακείων

Τρία ακόμη σκευάσματα ετοιμάζονται να κουνήσουν το μαντήλι από τα ράφια των φαρμακείων. Ήδη οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί σχετικά, οπότε και η αποχώρηση μάλλον είναι θέμα ημερών.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Τέλος με το αλαλούμ των συνταγών...

Ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή του άρθρου 90 του νόμου 4600/2019 περί ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ναρκωτικών.Είχε δοθεί μία σχετική παράταση στην εφαρμογή του ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των σχετικών με την υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων, δηλαδή του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, των λογισμικών ιατρείων τρίτων κατασκευαστών, των λογισμικών των φαρμακείων κοινότητας και του ΕΟΠΥΥ και των μηχανισμών διαλειτουργικότητας ανάμεσα στα παραπάνω πληροφοριακά συστήματα μέσω του ΑPI της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Αυξάνουν τα αιτήματα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας...

Όπως μαθαίνουμε, το τελευταίο που έφθασε στον κ. Β. Κικίλια είναι από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ζοφερό σενάριο

Kαίει το θέμα των περικοπών στην φαρμακοβιομηχανία μαθαίνουμε με την δαπάνη, όχι απλώς να έχει ξεφύγει αλλά να έχει τρυπήσει και το ταβάνι.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Ιδιωτικές κλινικές: νέα παράταση

Νέα παράταση ακούγεται ότι θα ζητήσουν την Παρασκευή οι νομικοί παραστάτες των 33 Ιδιωτικών Κλινικών της Αττικής που έχουν κληθεί για την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος σχετικά με τα ευρήματα των Ιδιωτικών Ελεγκτικών εταιριών το 2014 για τις υποβολές του 2013.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Διαγωνισμός για έργο μεταφοράς εγγράφων και μικροδεμάτων

Στα 150.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου που ανακήρυξε ο ΕΟΠΥΥ με θέμα την μεταφορά εγγράφων αλλά και μικροδεμάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Οργανισμού.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019

Αυξήσεις πωλήσεων στα αντηλιακά

Ο κίνδυνος για την υγεία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου είναι μεγάλος και γνωστός ανά τον κόσμο. Έτσι εξηγούνται και οι προβλέψεις για την σημαντική άνοδο που προβλέπεται στα είδη προστασίας από τον ήλιο, η κατανάλωση των οποίων δεν περιορίζεται πια μόνο την περίοδο του θέρους.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019

Έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 και ήδη τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών έλαβαν και σχετικό report.

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019

Λευκή επιταγή

Όλα έχουν ένα όριο, λένε κάποιοι όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, δίνοντας τον τόνο των εξελίξεων που έπονται και ο οποίος, όπως ακούγεται, θα ταρακουνήσει αρκετές εταιρείες και ειδικότερα αυτές που ενώ έχουν αναντικατάστατα σκευάσματα στην αγορά, αυτά απουσιάζουν από τους ¨πάγκους" και πάνω από εξάμηνο.