Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Έντονες διεργασίες

Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονων διεργασιών και εξελίξεων και αυτές δεν αφορούν μόνο το πολιτικό σκηνικό αλλά και τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019

Σε εξαγορά προχώρησε η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Στην εξαγορά της εταιρείας Φαρμανέλ που εδρεύει στο Γέρακα προχώρησε η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Παράγοντας στην τελευταία, μας ανέφερε ότι το νέο της απόκτημα θα την ισχυροποιήσει στην κατηγορία των γενοσήμων, όπου δραστηριοποιείται η Φαρμανέλ.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019

Σχεδιάζουν τα βήματα για την επόμενη ημέρα

'Εκτακτα διοικητικά συμβούλια ακούγεται ότι έχουν δρομολογήσει αυτή την εβδομάδα.... τα θεσμικά όργανα που εμπλέκοντα με το φάρμακο.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Τα αναδρομικά της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Μετά από διαρκείς προσπάθειες-παρεμβάσεις και έντονες πιέσεις της Διοίκησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για το σημαντικό θέμα της αποπληρωμής του Ειδικού Νοσηλίου-Τροφείου των ΣΥΔ, που αφορά στα αναδρομικά του 2016, ενημερώθηκε τα εξής:«Η αρμόδια υπηρεσία παρακολουθεί την πορεία των ατομικών αιτημάτων και έχει την εκτίμηση ότι θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, για τα αιτήματα που δεν θα διαπιστωθούν ελλείψεις των προβλεπόμενων στην απόφαση του Δ.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Ανακλήθηκε η απόφαση

Μία απόφαση του ΕΟΠΥΥ που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των διαγνωστικών κέντρων, τελικά ανακλήθηκε.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι πρώτες αντιδράσεις΄από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας από την μη έκδοση του προσχεδίου για το νέο Δελτίο Τιμών μάλλον χαρούμενες ήταν, καθώς όπως στελέχη της διέρρεαν, υπήρχαν πάρα πολλά λάθη διότι δεν εφαρμόζονταν τα όσα υπήρχαν στην τελευταία υπουργική απόφαση.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Δυσαρέσκεια στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας

Πολλή δυσαρέσκεια επικρατεί στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και για τα νέα προϊόντα που μπήκαν μόλις χθες στην θετική λίστα αλλά και για την ανεξήγητη κατά τις εταιρείες καθυστέρηση δημοσίευσης του προσχεδίου του νέου Δελτίου Τιμών που πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα γίνει με αυτό.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι όλος ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας λόγω του νέου Δελτίου Τιμών, που όλο το αναμένουν και πουθενά δεν φαίνεται.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Κενά και προκλήσεις

Πολλά τα κενά όσον αφορά την παρουσία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα, όπως το ότι η υποχρέωση να έχει ολοκληρωθεί το μητρώο ιατροτεχνολογικών μέχρι 29 Ιουλίου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, ενώ και η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης εκτός από τα φάρμακα πρέπει να συμπεριλάβει και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα αυτό παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Ανάγκη για άμεση κάλυψη της ανάγκης του ασθενούς στη ΜΕΘ

"Οταν υπάρχει θέμα υγείας- και μάλιστα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας- δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει αν η κλίνη ανήκει σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.