Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Προτάθηκαν αλλαγές στα ΜΗΣΥΦΑ

Αλλαγές προτάθηκαν στα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα- όχι από την πλευρά του Υπουργείου αλλά από την πλευρά των εταιρειών και μάλιστα πολυεθνικών.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Με το brexit τι θα γίνει;

Είμαστε μεν ελλειμματικοί όσον αφορά το εμπόριο φαρμάκων, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι το 2018 το έλλειμμα υποχώρησε στα 1,3 δισ.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Παραμένουν χειρόγραφες οι συνταγές του Ν. 3459 του 2006

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Αθαν. Γιαννόπουλου, του πρόεδρου της ΗΔΙΚΑ κ.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Τι γίνεται με τα Κοινωνικά Φαρμακεία;

Μέχρι και στις Διευθύνσεις των αρμοδίων στην Κομισιόν ακούγεται ότι έχει φθάσει το θέμα με τα Κοινωνικά Φαρμακεία, καθώς όπως ισχυρίζονται φαρμακοποιοί, οι λόγοι που οδήγησαν στην σύστασή τους με στόχο την στήριξη των απόρων και των ανασφάλιστων δεν υφίστανται από το 2016.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Φάρμακα: άλλο γράφει - άλλο πληρώνεις

Tι γίνεται τελικά με τα Μη Συνταγογραφούμενα Σκευάσματα; Πότε θα αλλάξουν οι τιμές πάνω στις συσκευασίες; Πόσα είναι τελικά αυτά τα αποθέματα; Τελειωμό δεν έχουν.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Ενέργειες πιστοποίησης για γονιδιακές θεραπείες

Ζήτημα χρόνου είναι να έρθουν για τα καλά και στην Ελλάδα οι γονιδιακές θεραπείες... Και μπορεί αυτή τη στιγμή το μόνο πιστοποιημένο νοσοκομείο να είναι το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όμως η πληροφόρηση είναι ότι τα χαρτιά του για πιστοποίηση έχει καταθέσει και το Αγία Σοφία.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019

Διεθνές Εργαστήριο Παρηγορητικής Φροντίδας

Αρχίζει αυτή την Παρασκευή το Διεθνές Εργαστήριο Παρηγορητικής Φροντίδας-International Palliative Care Workshop (Αθήνα, 10-11 Μαΐου 2019), το οποίο πραγματοποιείται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σε συνεργασία με την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO).

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019

Ένωση Συλλόγων Ασθενών: καθυστερεί αλλά δημιουργείται

Θα γίνει αλλά με μικρή καθυστέρηση η Ενωση Συλλόγων Ασθενών, η οποία έχει καταθέσει τα χαρτιά της στο Ειρηνοδικείο. Επειδή, όπως μάθαμε, ήταν δύσκολο να κατατεθούν τα καταστατικά των 32 συλλόγων που τελικά θα συμμετάσχουν σε αυτή και εξαιτίας του γεγονότος ότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη, καθώς δεν είναι φυσικά πρόσωπα αλλά νομικά πρόσωπα και άρα οι διαδικασίες είναι πιο χρονοβόρες, στο Ειρηνοδικείο πήγαν τα 7 καταστατικά των Συλλόγων- μελών που συμμετέχουν στην πρώτη διοικούσα.

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019

Ημερίδα για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά της Ηπείρου

Πολλά στελέχη ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας πρόκειται να βρεθούν αυτές τις ημέρες στη Βόρειο Ελλάδα στο πλαίσιο ημερίδας.

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019

Κούρεμα με την ψιλή!

Aυξάνονται οι φωνές από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ , ιδίως μετά την παραλαβή των σημειωμάτων με το clawback για το πρώτο εξάμηνο του 2018.