Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019

Εντείνονται οι ρυθμοί

Μετά και τη γιορτή του Πάσχα που είχαν πέσει λίγο οι ρυθμοί και υπήρχε μια χαλαρότητα, όλα δείχνουν ότι από την επόμενη εβδομάδα τα θέματα της υγείας θα μπουν σε μία κανονικότητα.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019

Ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία των πνευμόνων

«Η υγεία των πνευμόνων για τη μακροζωία και την ευεξία. Τρίκαλα, η πρώτη πόλη ελεύθερη καπνού». Αυτό είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που έχει δρομολογήσει η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος και Προαγωγής της Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στις 4 Μαΐου 2019 στην όμορφη θεσσαλική πόλη.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Σε πτώση και αυτά τα ποσά...

Τέσσερα υπουργεία ακούγεται ότι εμπλέκονται με το θέμα των κλινικών μελετών και συγκεκριμένα στο να αφαιρούνται τα ποσά που επενδύονται σε αυτές από το clawback και το rebate των φαρμακοβιομηχανιών.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Σπαζοκεφαλιά οι ελλείψεις φαρμάκων

Aλχημείες σε όλη την Ευρώπη, μήπως και βρεθεί λύση στο θέμα των ελλείψεων.Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα για να ξεπεράσει τις ελλείψεις φαρμάκων, επιτρέποντας την εισαγωγή φαρμάκων που μπορεί από τη μία να μην πληρούν τις διοικητικές ρυθμίσεις αλλά από την άλλη η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα τους έχουν πιστοποιηθεί.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Στους ρυθμούς των πιστοποιήσεων

Στους ρυθμούς των πιστοποιήσεων των επιστημονικών γνώσεων βρίσκεται η Ευρώπη. Η κυβέρνηση της Ουαλίας αποφάσισε πριν λίγες ημέρες ότι προκειμένου να διαθέτει ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό φαρμακοποιών, θα διαθέσει για την εκπαίδευσή τους το ποσό των 3,6 εκατ.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Έρευνα για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ερευνα για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε φάρμακα και αναλώσιμα υγειονομικά υλικά για το Σακχαρώδη Διαβήτη ξεκίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Στο επίκεντρο τα φάρμακα υψηλού κόστους

Κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα φάρμακα υψηλού κόστους, όπου το ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες είναι μεγάλο.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Οι όροι του παιχνιδιού να είναι γνωστοί

Όταν παίζεται ένα παιχνίδι πρέπει να είναι γνωστοί οι όροι του σε όσους συμμετέχουν και επίσης να ισχύουν οι ίσοι όροι! Διαφορετικά δεν είναι παιχνίδι.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Πρόταση για τις κατασκηνώσεις ατόμων με αναπηρία

Η παραχώρηση των μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίησή τους εν είδει χώρων κατασκηνώσεων για άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του κρατικού κατασκηνωτικού, ήταν μία από τις προτάσεις που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με αναπηρία στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Παναγιώτη Ρήγα.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Έδωσαν λευκή επιταγή

Λευκή επιταγή έχουν δώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους 8 Σύνδεσμοι για να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ εάν δεν βρεθεί λύση στα εξής: -Να εξαιρεθεί από το clawback και το rebate ,το ποσό που προκύπτει για τη συμμετοχή του ασθενούς και να πληρωθεί από ειδικό κωδικό του ΕΟΠΥΥ πέρα του προϋπολογισμού για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις,-Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις ΠΦΥ-Να γίνει έκπτωση του ποσοστού του clawback, στο επίπεδο του κουρέματος που υπέστησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών.