Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019

'Ερχονται προσλήψεις....

Eκδόθηκε η 2Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/28-3-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

Ζητούν διαφάνεια τιμών

Διαφάνεια τιμών ζητούν οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θεωρώντας ότι αν δεν βρεθεί λύση, τα δημόσια συστήματα υγείας που είναι και οι βασικοί πελάτες της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019

Tελικά τι είναι δίκαιο για τον ασθενή;

Ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω (!) ακόμη... Ποιο είναι εκείνο το φάρμακο για μία σπάνια πάθηση των μυών, που στην Ελλάδα αποζημιώνεται αντί 200.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Tα θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών

Με αφορμή την ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών, πραγματοποιούνται στη χώρα οι επίσημες Συνεδριάσεις του Οργάνου, στις οποίες συμμετέχουν 38 εκπρόσωποι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «ISO 15189:2012 Λειτουργία και Διαπίστευση Κλινικών Εργαστηρίων» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (ΠΣΧΒΕ) στις 19 και 20 Απριλίου 2019.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Δεν αρκεί η καλή πρόθεση

Συνάντηση εργασίας, μαθαίνω ότι έγινε στον ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) με τη συμμετοχή του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, κ.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Aντίθετοι στην απόφαση του ΕΟΦ

Aντίθετοι στην απόφαση του ΕΟΦ δηλώνουν φαρμακοποιοί στο να άρει έστω και μερικώς τις παράλληλες εξαγωγές, θεωρώντας πως ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό, όταν ασθενείς εδώ και καιρό αναζητούν τα φάρμακά τους στην αγορά και δεν μπορούν να τα βρουν.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Παράταση στις υποβολές

Παράταση δόθηκε στις υποβολές (e dapy και φυσικό αρχείο) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υπηρεσιών υγείας για το μήνα Φεβρουάριο.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Είναι σοβαρή υπόθεση

Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο με τις ιατρικές πράξεις. Η διατροφική- θρεπτική αξία των νοσοκομειακών γευμάτων αποτελεί για τις διοικήσεις των νοσοκομείων (φυσικά ΥΠΕ και Υπουργείο) μια σοβαρή υπόθεση και διοικητική υπευθυνότητα.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Διαγωνισμοί εκκρεμούν μια δεκαετία

Υπάρχουν, δηλαδή διαγωνισμοί σε εκκρεμότητα από το 2008 και δεν έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις ... ;!Και όμως είναι πραγματικότητα.