Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019

25ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

Υπό την αιγίδα της European Society of Medical Oncology (ESMO) πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φετινό ετήσιο συνέδριο της ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος).

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019

Οι ασθενείς τι λένε;

Τι γίνεται με τον νέο τρόπο τιμολόγησης. Οι φαρμακοβιομηχανίες ψάχνονται καθώς οι διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων από την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι το θέμα της τιμολόγησης ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019

«Έξυπνα» Νανοφάρμακα.

Η πολυπλοκότητα της ανάπτυξης και έγκρισης Νανοφαρμάκων" είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει αύριο ο Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθηνών και πρόεδρος της ΕΦΕ Κωνσταντίνος Δεμέτζος, στο Εθνικό Iδρυμα Ερευνών/National Hellenic Research Foundation.

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις

Eνιαία συσκευασία με τα πρωτότυπα και μία περιεκτικότητα. Προτάσεις που αφορούσαν τα γενόσημα και είχαν γίνει από θεσμικούς παράγοντες της κυβέρνησης προκειμένου να μπουν στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Προβλήματα στο edapy

Πάλι προβλήματα στο edapy και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έλαβαν σχετική ενημέρωση από τον ΠΦΣ. Σύμφωνα με αυτήν " λόγω μη λειτουργίας του συστήματος e- dapy, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εκτελέσουν τις γνωματεύσεις του Φεβρουαρίου που αφορούν στις συμβάσεις των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση με την ΗΔΙΚΑ

Συνάντηση με την ΗΔΙΚΑ ακούγεται ότι είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να μπορέσουν οι εταιρείες να παίρνουν τα δεδομένα από τις θεραπευτικές κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Νέο προεδρείο απέκτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ)

Μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη και Μιχάλη Ζαννέτου από τις θέσεις τους ως αντιπροέδρου και ταμία αντίστοιχα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ συνεδρίασε χθες για να συγκροτηθεί εκ νέου προεδρείο.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Καλά νέα για τους φυσικοθεραπευτές

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται όλοι οι πάροχοι, καθώς κάτι ο νέος ΕΚΠΥ, κάτι η καινούργια ηγεσία στον Οργανισμό, έχουν προκαλέσει, όπως λέγεται, καθυστέρηση στις πληρωμές τους.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Παρελθόν το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Νέα Ιωνία

Μαθαίνουμε ότι έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Ν. Ιωνία, το οποίο είχε συστήσει και λειτουργούσε ο Δήμος. Ο λόγος απλός: Δεν υπήρχε πια λόγος ύπαρξής του, καθώς δεν υπήρχε αντικείμενο, με δεδομένο ότι πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Το δημοσιονομικό κόστος του καπνίσματος

Το κάπνισμα έχει δημοσιονομικό κόστος ετησίως ίσο με 8% επί του ΑΕΠ, πεθαίνουν 19.000 άνθρωποι, νοσούν από ασθένειες συνδεδεμένες με το κάπνισμα πολλαπλάσιοι, είμαστε η πρώτη σε κάπνισμα χώρα στην ΕΕ, το 87% των Ελλήνων διαπιστώνει στους δημόσιους χώρους κάπνισμα.