Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016

H γνώση πρέπει να διαχέεται

Κάλεσμα να μην απεμπολήσουν την επιστημονική τους υπόσταση με αποτέλεσμα να μεταβληθούν σε απλούς εκτελεστές κεντρικά εκδιδόμενων γραφειοκρατικών οδηγιών, κάνει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημόνων Υγείας.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016

Αλεπάλληλες συναντήσεις για το ΕΣΠΑ

Τι και αν έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις ανάμεσα στην Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και το Υπουργείο Υγείας;.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016

Θέατρο του παραλόγου

Αποδόμηση παντού, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την είδηση που έμαθα και η οποία είναι ότι από την πρώτη Δεκεμβρίου η δύναμη των ασθενοφόρων που επιχειρούν στο νησί της Ρόδου -αυτό δεν είναι που έχει τουρίστες όλο το χρόνο (;)- αναρωτιέμαι εγώ, μειώνεται από τέσσερα σε τρία, λόγω λήξης προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αποχώρησης 9 εργαζομένων που υπηρετούσαν στο ΕΚΑΒ Ρόδου.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016

Σε εγρήγορση οι φαρμακαποθήκες

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι φαρμακαποθήκες μετά το δημοσίευμα του Ιatronet ότι κάποιοι εμπλεκόμενοι με το φάρμακο φορείς έχουν προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να μπει δασμός στις παράλληλες εξαγωγές προκειμένου αφενός να τις φρενάρουν και αφετέρου να αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016

Νέο, καινοτόμο σκεύασμα ετοιμάζεται να βγει στην αγορά

Άκουσα ότι ετοιμάζεται να βγει στην αγορά ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα. Και θα μου πείτε: τι διαφορετικό θα έχει αυτό από τα άλλα καινοτόμα που κυκλοφορούν στην εσωτερική αγορά; Ναι! δεν αντιλέγω, αλλά αυτό λέει είναι ένα κράμα δύο δραστικών ουσιών για δύο από τις σημαντικότερες παθήσεις που υπάρχουν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016

Θα δώσουν παραπάνω χρήματα;

Λίγο πριν την έξοδο πολλών προμηθευτών από τα νοσοκομεία, οι αρμόδιοι του Υπουργείου άφησαν να διαρρεύσει ότι εκτός από τα 550 εκατ.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016

Ζητούν να βάλει λεφτά από την τσέπη για τη διαφορά

Ποια Διοικήτρια Νοσοκομείου -στην Αθήνα- κινδυνεύει να βάλει λεφτά από την τσέπη της, επειδή τόλμησε να παραγγείλει σύριγγες ακριβότερες κατά 2 λεπτά; Σημειώνεται, ότι η μία σύριγγα κοστίζει από 10 λεπτά έως και 12 λεπτά.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Φουντώνουν οι ψίθυροι στη Μαβίλη

Μία αναμπουμπούλα να το πω; ένα ρίγος να το πω; λέτε να φταίει το κρύο; Δεν ξέρω...Πάντως πέριξ της πλατείας Μαβίλη πολλά σιγοψιθυρίσματα ακούω.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδες ενημέρωσης φαρμακοποιών

Η ισχύς εν τη ενώσει, για καλύτερα αποτελέσματα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, σε συνεργασία με την εταιρία 3Μ του ομίλου parapharm πραγματοποίησε Ημερίδα ενημέρωσης και επαγγελματικής κατάρτισης των μελών του στη χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων, σωστή αντιμικροβιακή προστασία περιποίησης τραυμάτων με επιθέματα γλουκενικής χλωρεξιδίνης, προστατευτικά υμενοειδή επιθέματα και αναλυτική αντιμετώπιση ενός διαβητικού ασθενή με πολλές πρακτικές τεχνικές.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Συνεντεύξεις για δουλειά στη Σαουδική Αραβία

Σιγά που θα χάσουν την ευκαιρία…Είπαμε, ότι οι Έλληνες γιατροί αποδεδειγμένα είναι στους καλύτερους του κόσμου. Για αυτό λοιπόν και το Mouwasat Medical Services Co, ένας από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους στη Σαουδική Αραβία, θα επισκεφτεί ξανά την Αθήνα 10 – 11 Φεβρουαρίου 2017 και την Θεσσαλονίκη 12 Φεβρουαρίου 2017 για συνεντεύξεις.