Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Βραβεύτηκαν οι υπεύθυνοι στη ΜΕΘ Παίδων

Να και ένα ευχάριστο νέο! Βραβεύτηκαν οι υπεύθυνοι στη ΜΕΘ Παίδων για τη σημαντική μείωση της χρήσης αντιβιοτικών, με ταυτόχρονη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τηρώντας όλους τους κανόνες συμμόρφωσης, ακόμη και της υγιεινής των χεριών.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Έχασαν τον μπούσουλα;

‘Exoυν χάσει τον μπούσουλα κάποιες φαρμακαποθήκες ή μου φαίνεται; Φαρμακοποιοί μαθαίνουν ότι επανήλθε σκεύασμα γνωστής πολυεθνικής στην αγορά και επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη φαρμακαποθήκη, προκειμένου να το προμηθευτούν.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Προκήρυξη θέση υποτροφίας από το Α.Π.Θ.

Η Β' Ουρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης), προκηρύσσει την ακόλουθη θέση υποτροφίας:Επιστημονικός υπότροφος στη Μονάδα Νευροουρολογίας, Ουροδυναμικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Β' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Πολάκης στους φυσικοθεραπευτές

Τελικά, όπως μάθαμε, στον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Παύλο Πολάκη έπεσε ο κλήρος να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 26ου Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου των Φυσικοθεραπευτών που θα διεξαχθεί στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Όταν κοιτάς την καμπούρα του άλλου

Το ερώτημα που πλανάται τα τελευταία χρόνια είναι πώς θα πάμε μπροστά, όταν τα μέτρα που λαμβάνονται από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ανασταλτικά της όποιας ανάπτυξης.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Νέο λουκέτο κλινικής στο Βόλο!

Οι τριγμοί στις ιδιωτικές κλινικές από τα λουκέτα συνεχίζουν αμείωτοι....Μόλις πριν από μερικές ημέρες, επιχειρηματίας που λειτουργεί μονάδα στο Βόλο ενημέρωσε το προσωπικό του ότι η κλινική αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τον "κακοπληρωτή" ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται τα χρήματα

Εκτός, λέει, από τα 550 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πάρουν οι περίπου 130 προμηθευτές (με αναλώσιμο υλικό) των δημόσιων νοσοκομείων.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Με ενδιαφέρον αναμένεται το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24-27 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Αλαλούμ με τα κτηνιατρικά φάρμακα,

Αλαλούμ γίνεται με τα κτηνιατρικά φάρμακα, καθώς η διακίνησή τους δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο... Κτηνίατροι πιέζουν τα αρμόδια όργανα του κράτους να ξεκινήσουν ελέγχους για τη μη εφαρμογή του Νόμου.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πρωτιές για την Ελλάδα

Έπρεπε να έρθουν οι ξένοι...να μας τα πουν, λες και εμείς δεν τα ξέραμε! Η χώρα μας είναι πρώτη στην κατάχρηση αντιβιοτικών στην Ευρώπη!Το ίδιο συμβαίνει και με την πολυφαρμακία και με την κατανάλωση ακριβών και "καινοτόμων" φαρμάκων.