Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016

''Στον πάγο'' η κλινική

Διέκοψε, λέει, τη σύμβαση συνεργασίας που είχε με κλινική στη Λάρισα ο ΕΟΠΥΥ, καθώς οι παρατυπίες της μονάδας είναι άνευ προηγουμένου.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Έρχονται καινούρια ασφαλιστικά πακέτα

Πάνε και έρχονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα Fax ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις μητρικές τους που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Kάποιες περιπτώσεις "βγάζουν μάτι"

Τιμολόγια από την Σουηδία και τη Γερμανία λέγεται ότι χρησιμοποίησαν οι θεσμοί προκειμένου να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν στις νέες μειώσεις τιμών στις διαγνωστικές - ιατρικές εξετάσεις.

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Απολύσεις και απλήρωτη εργασία

Κάτω από 100 ή πάνω από 100 θα φθάσουν συνολικά οι απολύσεις τον Δεκέμβριο; Αυτό είναι το καυτό ερώτημα που πλανάται στους κύκλους των εργαζομένων στις φαρμακοβιομηχανίες, θεωρώντας βέβαιο ότι οι απομακρύνσεις στελεχών θα κορυφωθούν τη νέα χρονιά.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Στις επάλξεις οι νοσηλευτές

Στις επάλξεις βρίσκεται το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, θεωρώντας ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή -12 Δεκεμβρίου- περιλαμβάνονται απαξιωτικές διατάξεις για τον κλάδο.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Εντολή επίσκεψης σε κέντρα αποκατάστασης

Aληθεύει ότι η Κεντρική Ελλάδα διαθέτει 11 κέντρα αποκατάστασης, όσα δηλαδή όλο το Βέλγιο; 'Ετσι εξηγούνται και οι έρευνες που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από όργανα του Υπουργείου Υγείας, τα οποία θα κάνουν tour στην περιοχή, ελέγχοντας καταρχήν τις εγκαταστάσεις των κέντρων αυτών, οι οποίες, όπως ακούγεται, μόνο ως "χλιδάτες" μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Γυρίζουν την πλάτη...

Όταν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, μας έλεγε Έλληνας γιατρός, γιατί να μην πας σε κάποια άλλη χώρα να εξασκήσεις ήρεμα το επάγγελμά σου; Για παράδειγμα, στη Σαουδική Αραβία, όπου εκεί τα νοσηλευτικά ιδρύματα σου κάνουν διετές συμβόλαιο με μηνιαίες αποδοχές από 7.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Θα εξοικονομηθούν χρήματα αν λειτουργήσει ο- ανενεργός- ακτινοβολητής

Πρόταση να μπει σε λειτουργία ο -πάντα- ανενεργός ακτινοβολητής που έχουμε ως χώρα θα καταθέσει ο ΙΦΕΤ στην πολιτική ηγεσία, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων που κοστίζουν πολύ ακριβά στην Εθνική οικονομία.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Τα βλέμματα στο Υπουργείο Οικονομικών

Προς το Υπουργείο Οικονομικών έχουν στρέψει τις πιέσεις τους οι πάροχοι υγείας (γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές) προκειμένου να δώσει την πολυπόθητη εντολή της εκταμίευσης 40 εκατ.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Η μόνη λύση είναι η δικαστική οδός

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν προς τους παρόχους υγείας.