Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Προεκλογική μετάθεση των αξιολογήσεων στα νοσοκομεία

Δεν έγιναν τελικά οι εκθέσεις αξιολόγησης των νοσηλευτών που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία και για τα οποία η προθεσμία έληγε στις 28 Απριλίου.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Προϋπολογισμοί έως τον Ιούνιο

Μαύρα βλέπουν τα πράγματα με τα οικονομικά των νοσοκομείων οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαρνάβας και Μηλιός.

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Μελέτη στρατηγικής ανάπτυξης στο φάρμακο

Μια μελέτη που υπολογίζει τη συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνική οικονομία, συνέταξε το ΙΟΒΕ. Η μελέτη αυτή αναλύει ξεχωριστά ως έναν πυλώνα τα ζητήματα παραγωγής και εξαγωγών του κλάδου και ως δεύτερο, το κομμάτι δραστηριοποίησης που αφορά την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Με ισοτιμίες Μαΐου η τιμολόγηση φαρμάκων

Ένα νέο δελτίο τιμών για να καταρτισθεί, χρειάζεται προετοιμασία.Για αυτό λοιπόν, ο ΕΟΦ, ξεκίνησε τις συσκέψεις, ώστε να ξεκαθαριστεί το επόμενο δελτίο τιμών, τι θα περιλαμβάνει από νέα προϊόντα, τι διορθώσεις κλπ.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Αναβάθμιση στην Amgen

Σε διευθύντρια του Business Unit της, αναβαθμίστηκε τελευταία η κ. Άρτεμις Αθανασίου, η οποία από πέρυσι τον Ιανουάριο είχε «μετακομίσει» στην Amgen, ως senior manager του Business Unit γενικής ιατρικής της εταιρίας.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Νοσοκομεία: Oι ανασφάλιστοι πληρώνουν μέσω ... εφορίας

Πληθαίνουν σιγά –σιγά τα κρούσματα χρέωσης ανασφαλίστων από τα δημόσια νοσοκομεία.Πρόσφατα, άνεργος 25χρονος αιμορροφιλικός εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην προμήθεια των φαρμάκων με τα οποία γίνεται πρόληψη των αιμορραγικών επεισοδίων.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Αξιολόγηση νοσηλευτών με ποσοστά...

Έξι μέρες έμειναν μέχρι την αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους γενικούς διευθυντές τους, για την εφαρμογή του ν.4250/14 για την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ιατροτεχνολογικά: στη χειρότερη θέση από τους κλάδους υγείας

Στη χειρότερη θέση του τομέα υγείας φαίνεται πως βρίσκεται ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊοντων, όπως διαπιστώνεται από πρόσφατη έρευνα της Icap.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Μητρώα ασθενών: Επιπτώσεις από την καθυστέρησή τους

Ο δρόμος για την καταγραφή των ασθενών με σοβαρές παθήσεις φαίνεται να «ανοίγει», μετά και την αναμόρφωση της λίστας φαρμάκων του ν.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Αντιβίωση + ιώσεις; Σημειώσατε: λάθος

Ειδική έρευνα έκανε το Ευρωβαρόμετρο, για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και μόνο το 40% των Ευρωπαίων γνωρίζει ότι τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν τους ιούς, αλλά μόνο τα μικρόβια.