Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Κλυδωνισμοί πολλών Ρίχτερ σε 9 κλινικές τον Μάρτιο

Εξειδικευμένη κεντρική κλινική της Αθήνας, φαίνεται πως ετοιμάζεται να κλείσει, κάνοντας αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, παρότι είναι υπερπλήρης και διαθέτει μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Διόρθωση στις διορθώσεις της νέας λίστας συνταγογράφησης

Ούτε και τώρα φαίνεται να το ... «πέτυχε» η πρωτοβάθμια επιτροπή για τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων...Μετά τον ορυμαγδό ενστάσεων για την πρώτη θετική λίστα που συντάχθηκε στα μέσα του μηνός, μετά την έγκριση των 100 νέων σκευασμάτων από τον περασμένο Αύγουστο, ήρθε χθες η διόρθωση, με τη δημοσίευση νέας λίστας που καταργεί την προηγούμενη.

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Πανίσχυρο πλέον το υπουργείο Υγείας για τη συνταγογράφηση

Μετά το ΠΕΔΥ, διακόπτεται πλέον η συναρμοδιότητα των υπουργείων Εργασίας, Ναυτιλίας, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας στην κατάρτιση της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τα λοιπά ταμεία.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Δίκη 4 χρόνια μετά για το Ιπποκράτειο

Χρειάστηκαν περισσότερα από 4 χρόνια και μια διήμερη δίκη, για να λήξει –πρωτοδίκως- η υπόθεση της διευθύντριας νοσηλευτικής του Ιπποκρατείου.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΟΟΣΑ: Kοινωνικές επιπτώσεις ετών έφερε η κρίση...

Περικοπές σε βασικές δαπάνες, ακόμη και για φαγητό, βλέπει ο ΟΟΣΑ, στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως είναι πολύ νωρίς να προβλεφθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Ένα τρίτο των ασθενών χωρίς προοπτική...

Μπορεί να οδεύει προς το κλείσιμό της η ψυχιατρική κλινική «Παλλάδιο», εξαιτίας οφειλών της τάξης των 3,5 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα από ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, όμως τα προηγούμενα χρόνια, άλλες τρεις ψυχιατρικές κλινικές έκλεισαν: το Μαρκομιχελάκειο και οι κλινικές Βλαστού και Βλάχου.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Στην ουρά για 20 ευρώ...

Σφίγγει ο «κλοιός» στην ιδιωτική υγεία, από τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.Η πρώτη ψυχιατρική κλινική έκλεισε και προστέθηκε στις άλλες δύο μικρές κλινικές που έκλεισαν με το τέλος του 2013 και την αρχή του 2014.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Η Τρόικα φροντίζει για τα ... δόντια μας

Πρϋπολογισμό περίθαλψης, χωρίς πρόβλεψη για στοματική υγεία, έκανε ο ΕΟΠΥΥ για φέτος και όταν το είδε η τρόικα αντέδρασε .

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Από την Αθήνα, σε 20 χώρες, από Νορβηγία μέχρι Κύπρο

Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες, αλλά και σε 20 συνολικά χώρες της Ευρώπης, βρίσκεται πλέον η κ. Λένα Λυμπεροπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας της GlaxoSmithKline.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΕΟΦ: Aπό τις εγκρίσεις προϊόντων στην ενημέρωση

Νέα διευθύντρια Πληροφόρησης και Δημοσίων Σχέσεων απέκτησε ο ΕΟΦ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.Η νέα προϊσταμένη, είναι η φαρμακοποιός κ.