Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων με ΜΗΣΥΦΑ;

Υπό αναθεώρηση βρίσκεται και πάλι η λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων ή αλλιώς θετική λίστα, βάσει της οποίας ο ΕΟΠΥΥ συμμετέχει στην περίθαλψη των ασθενών.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στο Ασκληπιείο Βούλας, με ...διαφορά φάσης...

Τέσσερις αλλαγές στο Δ.Σ. του Ασκληπιείου Βούλας, δύο τακτικά μέλη και τους αναπληρωτές τους, αποφασίσθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Νοσηλευτές: Mε το βλέμμα στο εξωτερικό...

Πριν 25 χρόνια, η ανεργία στους νοσηλευτές ήταν άγνωστη λέξη. Σήμερα κυμαίνεται στο 20-25%.Προσθέτοντας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω συνθηκών εργασίας στο σημερινό σύστημα υγείας, η .

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων με ευθύνη ή χωρίς;

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, φαίνεται πως επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο της Τρόικας...Αλλά και οι σκέψεις στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται πως δεν είναι οριστικές, αφού η διαπραγμάτευση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014

ΕΟΠΥΥ: πληρώνει ασθενείς μετά από 1,5 χρόνο...

Συνταξιούχος του ΙΚΑ, χρειάστηκε γυαλιά πρεσβυωπίας. Για πρώτη φορά ύστερα από ... αρκετά χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών που έχει υποστεί, αποφάσισε να κάνει χρήση των παροχών του ΕΟΠΥΥ για να τα πάρει.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014

‘Τεχνικές δυσκολίες’ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Από την ερχόμενη Δευτέρα – που τα φαρμακεία θα είναι κλειστά λόγω απεργίας – θα πρέπει να ισχύσουν οι τιμές φαρμάκων που ορίστηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων του υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014

Οι εξαγωγές ‘μήλον της έριδας’ για τα ΜΗΣΥΦΑ

Οι προθέσεις της τρόικας για απελευθέρωση –πλήρως- της πώλησης, αλλά και τιμολόγησης των Μη Συνταγογραφουμένων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) είναι γνωστή.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014

Ελλείψεις φαρμάκων έναντι κρατικού ‘ανταγωνισμού’

Σταθερά σε έλλειψη βρίσκονται 60-70 φάρμακα πρώτης γραμμής σύμφωνα με στοιχεία των συνεταιρισμών φαρμακοποιών.Σε αυτά τα 60-70 φάρμακα, πέρυσι, είχαν προστεθεί και άλλα 200 που εμφάνιζαν ελλείψεις κατά περιόδους, ενώ πρόπερσι, ο συνολικός αριθμός των φαρμάκων που κατά περιόδους είχαν εμφανίσει ελλείψεις είχε φτάσει τα 420.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΙΦΕΤ: Eισαγωγές σε διπλάσια τιμή από την ελληνική

Δυο εισαγωγές σε ένα καρδιολογικό φάρμακο αναγκάστηκε να κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) του ΕΟΦ.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ανάκαμψη μετά την κρίση ‘βλέπει’ η Genesis Pharma

‘Χαστούκι’ για την επιβίωση της Genesis Pharma ήταν το κούρεμα των ομολόγων.Η εταιρεία βρέθηκε εκτεθειμένη, με μια ζημιά της τάξης των 170 εκ.