Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Η βία φέρνει μετακόμιση…

Απανωτές επιθέσεις στους υπαλλήλους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, πρόσφατα, κάνουν τη διοίκηση του συλλόγου να σκέφτεται τη μετακόμιση.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Προς νέο 'φάουλ' για τη γρίπη;

Πανδημία γρίπης σαν αυτή των προηγουμένων ετών, 'βλέπει' ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών…Ο πληθυσμός ανεμβολίαστος από το φιάσκο της γρίπης των πτηνών, των χοίρων και ολόκληρου του ζωϊκού βασιλείου, εμφανίζεται φέτος, απροστάτευτος στο … βήχα και το φτέρνισμα, ενδεχομένως και στην καταρροή…Άσε που τώρα τα εμβόλια, από εξάμηνης διάρκειας, εμφανίζονται να 'τελειώνει' η δράση τους στο τρίμηνο…Μόνο που δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για το τελευταίο, ιδίως όταν οι οδηγίες τους ορίζουν σαφώς ότι για την κάθε περίοδο προστασίας απαιτείται μόνο μία δόση…Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, που απαιτούν δύο δόσεις, για νεογνά και υπερήλικες με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές ασθένειες.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Ελλείψεις που επηρεάζουν τη libido…

‘Ανάρπαστα’ έχουν γίνει πλέον και τα life style φάρμακα, στο πλαίσιο των ελλείψεων φαρμάκων που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ρητορικά ερωτήματα εφημέρευσης...

Κλειστοί προϋπολογισμοί και έλεγχος της παραγωγικότητας προοιωνίζεται για τις εφημερίες των γιατρών, από έγγραφο της 2ης υγειονομικής περιφέρειας προς τα νοσοκομεία.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Κίτρινη κάρτα; Μπα...

Σταθερά μειώνονται τα τελευταία τρία χρόνια οι ‘κίτρινες κάρτες΄ στον ΕΟΦ, δηλαδή οι κάρτες που αναφέρουν τις παρενέργειες που έχουν τα φάρμακα στους ασθενείς, κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Τιμές αναφοράς 1, 2, 3 ή 4;

Την εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Υγείας για τις τιμές αναφοράς ζητά ο ΕΟΠΥΥ από τις υπηρεσίες του με σχετική εγκύκλιο του προέδρου του Λ.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013

Πρόσθετες αρμοδιότητες για την ελληνική UCB

Τη διοίκηση της θυγατρικής Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, ανέλαβε προσωρινά η διευθύνουσα σύμβουλος της UCB Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013

Επεξεργασία τιμών φαρμάκων ανά δίωρο!

Τους ρυθμούς της καθημερινότητας ακολουθούν τα δελτία τιμών φαρμάκων, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά τον τελευταίο καιρό.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013

Νέος γενικός διευθυντής στην Amgen

Νέος γενικός διευθυντής στην Amgen ανέλαβε από την αρχή της χρονιάς ο κ. Matias Lakatos, στη θέση της κ. Ευαγγελίας Πατεράκη.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013

Νέες θεραπείες σε 'αδύναμα' συστήματα υγείας

Οι περισσότερες νέες θεραπείες της τελευταίας 15ετίας εγκρίθηκαν μέσα στο 2012, φθάνοντας τα 39 νέα φάρμακα. Το 2011 είχαν εγκριθεί 30 νέα προϊόντα.