Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013

Ελλείψεις φαρμάκων λόγω …ορθογραφίας!

Μπορεί ένα ορθογραφικό λάθος να διώξει από την αγορά ένα φάρμακο;Κι όμως έχει συμβεί.Τα πολλαπλά λάθη που υπάρχουν στα τελευταία δελτία τιμών έχουν ‘βάλει το χεράκι τους’ στις ελλείψεις διαφόρων σκευασμάτων.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικες έριδες μεταξύ φαρμακοποιών

Η Έριδα έκανε ‘ποδαρικό’ στους φαρμακοποιούς απ΄ ότι φαίνεται και αφορμή ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του ΠΦΣ Θ.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Abbott, η Abbvie και το ‘ποδαρικό’ στη Νέα Υόρκη...

Τη διάσπαση της Abbott φέρνει ο καινούριος χρόνος.Η εταιρία που κρατά το σήμα της Abbott, κρατά τα γνωστά φάρμακα της εταιρίας, καθώς και τα διαγνωστικά αντιδραστήριά της και νομικός υπεύθυνος της εταιρίας αναλαμβάνει ο κ.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Για γέννα, καλύτερα στο ταξί...

Με την ένδοια που έχει ‘πέσει’ στις μέρες μας, ούτε να γεννήσει κανείς δεν συμφέρει...Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΠΥΥ δίνει επίδομα τοκετού 900 ευρώ για ένα παιδί, 1.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Περίεργη ‘μοιρασιά’ για συμμετοχή στα φάρμακα

Να μοιράζεται η διαφορά στα φάρμακα από τη συνταγογράφηση με δραστική – που οδηγεί στο φθηνότερο γενόσημο- μέχρι το φάρμακο που θέλει να χορηγεί ο γιατρός για τη θεραπεία του ασθενή, ετοιμάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

‘Αλμυρός’ ο ιατρικός τουρισμός...

Το έψαξαν απ΄όλες τις πλευρές στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, και επιβεβαίωσαν πως με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), ‘δεν βγαίνει’ η μισθοδοσία του προσωπικού.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Διπλές συνταγές λόγω απεργίας…

Με τη λήξη της απεργίας των φαρμακοποιών, ξεκίνησε η εκτέλεση συνταγών, που οι ασθενείς είχαν επισκεφτεί τον γιατρό τους τις προηγούμενες ημέρες…Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε οι συνταγές να ξανασφραγίζονται από τον γιατρό, να διορθώνεται η ημερομηνία χειρόγραφα από το φαρμακοποιό και έτσι να εκτελούνται.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Θετική λίστα: με ή χωρίς;

Αυτή η θετική λίστα φαίνεται πως έχει ‘κόκκαλα’…Όλο ετοιμάζεται και όλο ανανεώνεται, αλλά τα προβλήματα στη συνταγογράφηση παραμένουν.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Κομπιουτεράκια για το rebate

Τα κομπιουτεράκια τους ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί, ενόψει της λήξης του έτους, αλλά και της λήξης των κινητοποιήσεών τους.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

‘Ελεύθερη πτώση’ στην αρνητική λίστα

Σε ‘ελεύθερη πτώση’ βρίσκονται τα φάρμακα της αρνητικής λίστας από την αρχή του χρόνου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του IMS, από την αρχή του χρόνου τα φάρμακα αυτά έχουν υποστεί μια μείωση στην κατανάλωσή τους, κατά 27%.