Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

‘Ελεύθερη πτώση’ στην αρνητική λίστα

Σε ‘ελεύθερη πτώση’ βρίσκονται τα φάρμακα της αρνητικής λίστας από την αρχή του χρόνου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του IMS, από την αρχή του χρόνου τα φάρμακα αυτά έχουν υποστεί μια μείωση στην κατανάλωσή τους, κατά 27%.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Εικοσάρης ο σημερινός 50άρης…

Αισθητά λιγότερα θα είναι τα νέα άτομα που θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη την ερχόμενη 10ετία, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Τα μνημόνια, η υγεία και οι συνέπειες…

Βίαιη θεωρεί τώρα τη μείωση των δαπανών υγείας κατά 5 δισ. ευρώ από το 2009 ως το 2013 ο αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και π.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Μετανιωμένοι Πειραιώτες φαρμακοποιοί…

Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έστειλαν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, 'αναδρομικά' για τον περασμένο Ιούνιο, που όταν οι φαρμακοποιοί της Αττικής απεργούσαν, εκείνοι κρατούσαν τα φαρμακεία τους ανοικτά, και οι Αθηναίοι ασθενείς έκαναν ουρές…Τω καιρώ εκείνω οι … Αθηναίοι, απορούσαν πώς τα βγάζουν πέρα οι Πειραιώτες, μήπως ήξεραν κάτι που οι ίδιοι αγνοούσαν…Σήμερα, μετά το αναδρομικό rebate, τις υποσχέσεις πληρωμών που εκκρεμούν ακόμη και την απελευθέρωση του ωραρίου, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δηλώνουν ανοικτά: 'Μετανιώνουμε που προς όφελος των ασφαλισμένων, εμπιστευθήκαμε και τα επόμενα χρονοδιαγράμματά σας για τον μήνα Σεπτέμβριο, αναλαμβάνοντας ως φαρμακοποιοί για άλλη μια φορά το τεράστιο ρίσκο να καταλήξουμε αφερέγγυοι σε περίπτωση μη πληρωμής, υποθηκεύοντας πέραν της οικονομικής μας δυνατότητας, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας'.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Το ΣτΕ, ο ΕΟΦ και τα πειθαρχικά των φαρμακευτικών συλλόγων…

Φαρμακοποιός της περιφέρειας, μετείχε σε άλλες δύο εταιρίες εκμετάλλευσης φαρμακείων πέραν του δικού του, πράγμα που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Από την Genesis Pharma στον ΣΦΕΕ

Μεταγραφή από την Genesis Pharma στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πήρε η κ. Ζέφη Βοστιτσάνου.Η κ.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση συμμετοχής, 'δια χειρός φαρμακοποιού'

Ένα επιπλέον 5% τι είναι; Τίποτα δεν είναι…Κάπως έτσι πρέπει να το σκέφτηκε φαρμακοποιός, και πούλησε φάρμακο σε ασθενή, προκαλώντας προσαύξηση της συμμετοχής, κατά 5%.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετοχή στα φάρμακα από 15%, σε 20% ή 30%;

Την αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα, που κυριολεκτικά έχει ‘γονατίσει’ τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν φτάσει να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, ούτε οι φαρμακευτικές δεν τη θέλουν!Στήθηκαν λοιπόν συνεργεία, τα υπολόγισαν και αντί των 300 εκ.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012

Απάθεια για το μειωμένο τιμολόγιο εξετάσεων…

Οι εξαγγελίες για κλιμάκωση των τιμών με τις οποίες πληρώνονται οι ιατρικές εξετάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας, ήρθαν τελικά.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Ένα στα 4 φαρμακεία στον Τειρεσία

Στις νομαρχίες, απ΄ όπου ξεκίνησαν, επέστρεψαν μέσα σε 13 μήνες, 203 άδειες φαρμακείων της Αττικής, από την αδυναμία των φαρμακοποιών-κατόχων τους να συνεχίσουν τη λειτουργία του φαρμακείου τους.