Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Θα δίνονται ακριβά φάρμακα από τα φαρμακεία;

Καθυστερεί -όπως φαίνεται- και η προώθηση της πρώτης λίστας με τα ακριβά φάρμακα που θα μπορούν να διανέμονται και μέσω φαρμακείων, εκτός των φαρμακείων των νοσοκομείων.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008

Παράταση στα φαρμακεία των ιδιωτικών νοσοκομείων

‘Ανέκρουσε πρύμνη’ το υπουργείο Υγείας σε ότι αφορά τη χορήγηση φαρμάκων σε χονδρική τιμή συν 5% από τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008

Στο...χρηματιστήριο η αξία της ανθρώπινης ζωής!

Προ ημερών, ο διοικητής του ΙΚΑ απορούσε πώς και πόσο αποτιμάται η ζωή.Την απάντηση φαίνεται πως δίνουν Βρετανοί οικονομολόγοι!Από 50.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Lavipharm: case study η υπόθεση της Αμερικής

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεις μια συνεργασία, όταν η άλλη πλευρά σε έχει υπονομεύσει για σαφές ίδιον όφελος; Είναι απορίας άξιο.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Περικοπές ή εξαγορές θα φέρει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Sanofi-Αventis;

Ιδιαίτερα επικοινωνιακός εμφανίσθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi-Aventis κ. Chris Viehbacher, ο οποίος ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά του την 1η Δεκεμβρίου.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008

Κόντρα κορυφής συνδικαλιστών φαρμακοποιών, με αβάντα από το υπουργείο...

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνά και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

Αλήθειες και ψέματα για τα φάρμακα των ιδιωτικών κλινικών

Απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν θέλει τη διάταξη για τα φάρμακα των νοσοκομείων, που προβλέπει προμήθεια στη νοσοκομειακή τιμή και χρέωση στα ταμεία ή τους ασθενείς σε χονδρική τιμή συν 5%.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008

Νέος πρόεδρος στο Σύνδεσμο Προμηθευτών Ιατρικών Μηχανημάτων

Τα χρέη των νοσοκομείων φαίνεται πως έχουν παράγει έντονες τριβές και αίσθημα κούρασης στους προμηθευτές.Έτσι τουλάχιστον μπορούμε να ερμηνεύσουμε την ‘αλλαγή φρουράς’ στο σύνδεσμο προμηθευτών ιατρικών μηχανημάτων (ΣΕΠ).

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Μνήμες παλαιότερων εποχών για τα ψυχιατρεία, ξυπνά έκθεση Μ.Κ.Ο.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας μας απασχολούν και πάλι τη διεθνή κοινότητα!Η μη κυβερνητική οργάνωση Mental Health Europe, από τις Βρυξέλλες, απηύθυνε έκκληση σήμερα στην Ελληνική Κυβέρνηση για το μέλλον των δημοσίων δομών ψυχικής υγείας, χωρίς να ξεχνά τη Λέρο, και υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα ‘ψυχαργώς’ είχε τύχει μεγάλης αποδοχής συνολικά.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

'Ιασώ': Ποιος πουλάει και ποιος αγοράζει;

Πανικός έγινε χθες στο Ιασώ, μετά τη δραματική πτώση των μετοχών την Τρίτη κατά 18%.Στελέχη της διοίκησης με το άνοιγμα της συνεδρίασης έσπευδαν να αγοράσουν φτηνά, μεγάλα πακέτα μετοχών, για να στηρίξουν την εταιρία.