Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Να σηκώσει το χέρι του όποιος χρωστάει!

Μην είναι το ΙΚΑ που χρωστάει σε νοσοκομεία και γιατρούς;Μην είν΄ ο ΟΑΕΕ;Μωρέ το ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι…Ξέρετε τώρα.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

ΣΦΕΕ: Μικρή σε διάρκεια η πατέντα των φαρμάκων

Τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών, προστατεύονται στην Ευρώπη, για 90 χρόνια.Τα πνευματικά δικαιώματα των φαρμάκων, 10 χρόνια.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Πώς και πόσο αποτιμάται η ζωή;

Πόσο αποτιμάται η παράταση ζωής ενός ασθενούς με τις νέες θεραπείες και πόσο αποτιμάται η ζωή ενός ηλικιωμένου;Τα ερωτήματα αυτά, έθεσε χθες μεταξύ άλλων ερωτημάτων ο διοικητής του ΙΚΑ Γ.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Το … αίσθημα ‘μη κατωτερότητας’ των φαρμάκων

Στη βάση της ‘μη κατωτερότητας’ εγκρίνονται τα φάρμακα στην Ευρώπη.Δηλαδή, όταν υποβάλλεται ο φάκελος ενός νέου προϊόντος, η σύγκριση με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, στηρίζεται στο να μην είναι χειρότερο από τα ήδη υπάρχοντα!Οι γιατροί χαρακτηρίζουν αυτή τη στάση συντηρητική.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Ποιος θα πληρώσει τελικά το 'μάρμαρο' στην Υγεία; (2)

Γνωρίζαμε ότι θα μας ‘πάρει η μπάλα’, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε…Η ομολογία ανήκει σε στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Αναδόμηση στην Pfizer για ευελιξία

Σε πλήρη αναδιοργάνωση προχωρεί διεθνώς η αμερικανική φαρμακευτική Pfizer.Η μεγαλύτερη φαρμακευτική παγκοσμίως, αναζητά ένα νέο σχήμα λειτουργίας για τη δραστηριοποίησή της, με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Ποιος θα πληρώσει τελικά το 'μάρμαρο' στην Υγεία;

Σε κόντρα μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, λέγεται ότι οφείλεται η ανωμαλία με την περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

'Στον επόμενο τόνο', θα κλείσετε ραντεβού σε ιατρείο του ΙΚΑ…

Μας το είπαν και δεν το πιστεύαμε. Ασφαλισμένος του ΙΚΑ Ζωγράφου, αποφάσισε πρόσφατα να κάνει χρήση της…καινοτόμου υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Παράταση για το ΣΔΙΤ του Παιδιατρικού

Έντονο ενδιαφέρον δείχνουν οι επιχειρήσεις για συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για το Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που θα γίνει μέσω σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Απόσυρση και στις... βίδες

Σε ‘δύσκολους’ καιρούς, οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά ασθενών, με ότι μέσα διαθέτουν.Στην κυριολεξία.