Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Επιδόσεις... με το αζημίωτο

Η… διαπίστωση έρχεται από μελέτη στα συστήματα υγείας των χωρών της Ευρώπης, που έγινε για λογαριασμό ευρωπαϊκής ένωσης καταναλωτών υπηρεσιών υγείας και περιγράφει με δυο λόγια το σύστημα υγείας της χώρας μας:‘Κυβερνούν οι γιατροί.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Εφημερίες με την αστυνομία...

Καταγγελία στην αστυνομία έκανε ο αναπληρωτής διοικητής του ‘Αττικόν’ Χρ. Ροϊλός, γιατί οι γιατροί, στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, έκαναν διαλογή των περιστατικών και κάλυπταν μόνο τα απολύτως επείγοντα, ενώ τα υπόλοιπα τα έστελναν σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Εντάσεις μέχρι παραιτήσεως για το rebate

Μέχρι παραιτήσεις φαίνεται πως προκαλεί η προσπάθεια για εφαρμογή του rebate…Τα αναμενόμενα έσοδα για τα ταμεία, αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά τα οικονομικά ανοίγματα των νοσοκομείων, οπότε η αναζήτηση τρόπων είσπραξης έχει επεκταθεί και στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Στην Ινδία η Pharmathen

Στην Ινδία επεκτείνεται η αμιγώς ελληνική φαρμακευτική Pharmathen.Οι συζητήσεις φαίνεται να καταλήγουν και ανάλογα με την έκβαση, θα φανεί αν η εταιρία θα στραφεί μόνο σε εξαγωγές ή θα κοιτάξει να ενισχύσει και το εργαστήριο πρώτων υλών που ήδη λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008

Διακοπή συνεργασίας Ντυνάν - Eurohospital

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ισχύει η συνεργασία του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με τη Eurohospital (της κοινοπραξίας της Euromedica και του Ιατρικού Αθηνών) για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του πρώτου νοσοκομείου.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008

Ιατρικό Αθηνών: Ονόματα και διευθύνσεις για τα ΣΔΙΤ…

Τη σύνθεση των νομικών προσώπων που κατέχουν μετοχές του Ιατρικού Αθηνών, ζητά η διοίκηση του Ομίλου από τους μετόχους τους, μέχρι του επιπέδου των φυσικών προσώπων.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008

'Με το καλό' η προσέγγιση για τις εφημερίες

Καθώς μακραίνει ο χρόνος των διαπραγματεύσεων νοσοκομειακών γιατρών – υπουργείου Υγείας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι διοικητές προσπαθούν να κρατήσουν ένα επίπεδο στις εφημερίες των νοσοκομείων τους.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008

Φεύγουν γιατροί από τα νοσοκομεία

'Φυλλοξήρα' έχει πέσει στα νοσοκομεία και οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο.Μόνο σε ένα φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, υπάρχουν 42 παραιτήσεις από νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008

Επιστροφή χρεών με τόκο;

Όσο η κυβέρνηση συζητά τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, τόσο οι προμηθευτές των νοσοκομείων διεκδικούν πιο έντονα την εξόφληση των χρεών τους από τα νοσοκομεία.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

'Αναταράξεις' προκαλεί η εξαγορά της Alapis

Οι αλλαγές που φέρνουμε γύρω μας, οι ίδιοι, συνήθως προκαλούν και 'παράπλευρες' αλλαγές που ενδεχομένως δεν μπορούμε να προβλέψουμε…Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην αγορά μετά την εξαγορά της ΠΝΓ Γερολυμάτος από την Alapis…Η εξαγορά αυτή, προκάλεσε 'αναταράξεις' στην αγορά, σε ότι αφορά το κομμάτι Β2Β της εταιρίας Γερολυμάτου.