Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Το πρόβλημα με τις επαναλαμβανόμενες συνταγές

Τελικά βρέθηκε άκρη με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις επαναλαμβανόμενες συνταγές οι οποίες συνταγογραφήθηκαν μέσα στον εγκλεισμό λόγω πανδημίας.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Βιολογικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας

Η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα προσωπικής φροντίδας φιλικά προς το περιβάλλον και ο αυξανόμενος αριθμός καινοτόμων προϊόντων προσωπικής φροντίδας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με εκχυλίσματα βοτάνων δημιουργούν νέα δεδομένα για την αγορά των βιολογικών προϊόντων.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Διακοπή καπνίσματος και βελτίωση ακοής μειώνουν την άνοια

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η διακοπή καπνίσματος και η βελτίωση της ακοής βοηθούν αποδεδειγμένα στη μείωση των πιθανοτήτων να νοσήσει κανείς από άνοια!Πιο συγκεκριμένα, η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η διακοπή καπνίσματος και η βελτίωση της ακοής θα μειώσουν κατά 1.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Η Αmazon στην ελληνική αγορά

H επικείμενη δραστηριοποίηση της Αmazon στην ελληνική αγορά, έχει φουντώσει με τις πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει κλείσει και γραφεία στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Δημόσια Διαβούλευση για τη στρατηγική του Δικτύου Αρμοδίων Αρχών (ΕΜΑ/ΗΜΑ) 2020-2025

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και οι Επικεφαλής Αρμοδίων Εθνικών Αρχών (ΗΜΑ) χαράζουν την κοινή στρατηγική του δικτύου ΕΜΑ/ΗΜΑ έως το 2025.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Προσοχή στις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού

Με πολύ περίσκεψη θα πρέπει να γίνονται οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τις Μονάδες Αιμοκάθαρσης σε άλλα τμήματα των νοσοκομείων.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

ΕΟΦ για πρωτόγαλα

Τρόφιμα Ειδικών Ιατρικών Σκοπών (FSMPs) με περιεχόμενο συστατικό πρωτόγαλα (colostrum) και προερχόμενο από αυτό αυξητικό παράγοντα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Σειρά έχει το Εθνικό Μητρώο Παιδιών με καρκίνο

Μετά το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Κυστική Ίνωση, μαθαίνουμε ότι σειρά έχει το Εθνικό Μητρώο Παιδιών με καρκίνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 350 παιδιά με καρκίνο.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Nέα παράταση υποβολής αίτησης ρύθμισης οφειλών ασφαλιστικών εισφορών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.-Ν.Π.Ι.Δ αποφάσισε εκ νέου παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών έως 30/9/2020.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Πόση η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας;

Άραγε γνωρίζουν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης πόση ηλεκτρική ενέργεια (Kilowatt Hours) και φυσικό αέριο καταναλώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια στις νοσοκομειακές υποδομές και γενικά στα κτίρια που στεγάζουν υγειονομικές υπηρεσίες - δημόσιες υποδομές υγείας - (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Αγροτικά Ιατρεία κλπ);Και τι γίνεται με το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομειακών υποδομών, που σκοπό έχει την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Από τα 45,6 εκατ.