Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2025, 14:27
Πώς επηρεάζει η ακρίβεια τη διατροφή των Ελλήνων;Η πίεση στην τσέπη μεταφράζεται σε πίεση στο πιάτο.
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2025, 09:50
Πείνα: Πώς μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά από γονεϊκή φροντίδα σε γονεϊκή επιθετικότηταΤι έδειξε μελέτη για την πείνα και την απρόσμενη επίδρασή της στη συμπεριφορά.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2025, 15:51
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μουστοκούλουραΤο «Μουστοκούλουρο» με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 28/11/25, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 500g, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την ΡΕΝΤΑΣ BAKERY χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2025, 15:05
ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος "Σταφιδοκέικ"Χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές, καθώς διαπιστώθηκε να περιέχει την ουσία « κουμαρίνη » σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2025, 12:18
Παγκόσμια ημέρα τροφίμων 2025«Μαζί! Για πιο ασφαλή τρόφιμα και για ένα καλύτερο μέλλον»!
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2025, 14:32
''Καμπανάκι'' ΟΗΕ: Με ακραία πείνα κινδυνεύουν 13,7 εκατ. άνθρωποιΤο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα «αναμένεται να λάβει 40% λιγότερη χρηματοδότηση για το 2025». «Ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις», επισημαίνει ο οργανισμός.
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2025, 15:59
Ανακαλεί γνωστό τσουρέκι ο ΕΦΕΤΟ ΕΦΕΤ χαρακτήρισε το τσουρέκι μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία, ζητώντας άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας.
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2025, 19:11
Η θερμοκρασία των τροφίμων και ροφημάτων επηρεάζει το πεπτικό και την ψυχική υγείαΜελέτη έδειξε ότι η θερμοκρασία των τροφίμων και ροφημάτων έχει μετρήσιμες σχέσεις με το άγχος, την αϋπνία και τη δυσφορία.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2025, 16:31
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος- φράουλα με θειώδηΣτη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία ''θειώδη'' η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2025, 13:01
Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη ΤροφίμωνΣτόχος της ημέρας είναι να κινητοποιήσει άτομα, επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς από όλο τον κόσμο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα πιο δίκαιο, υγιεινό και βιώσιμο διατροφικό μέλλον.