Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010, 19:43

Νοθευμένο το σκεύασμα Rock Hard Weekend

Το προϊόν ROCK HARD WEEKEND, το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με την ουσία sulfoaidenafil.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010, 19:10

STRO Emperor Capsules: Νοθευμένο με την ουσία tadalafil

Το προϊόν STRO Emperor Capsules, το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με τη δραστική ουσία tadalafil.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, 18:43

Πρόσθετες προειδοποιήσεις για το alli

Πρόσθετες προειδοποιήσεις για οξαλική νεφροπάθεια, αλληλεπιδράσεις με λεβοθυροξίνη και αντιεπιληπτικά εξεδόθησαν για το σκεύασμα alli. Η παγκρεατίτιδα και η οξαλική νεφροπάθεια προστέθηκαν ως ανεπιθύμητες ενέργειες.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, 14:03

EMEA: συνιστά την απόσυρση των φαρμάκων που περιέχουν δεξτροπροποξυφαίνη

ΕΜΕΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι, από τη χρήση φαρμάκων με δεξτροπροποξυφαίνη είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση αυτών των προϊόντων.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009, 18:47

FDA: Καρκινογόνες ουσίες περιέχουν τα e-cigarettes

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εργαστηριακά πειράματα σε ηλεκτρονικά τσιγάρα έδειξαν ότι περιέχουν καρκινογόνα και άλλα τοξικά χημικά, επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009, 12:54

Σύριγγες - μαϊμού για διαβητικούς

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των ολλανδικών αρχών, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες διακινούνται πλαστές βελόνες χορήγησης ινσουλίνης της εταιρείας Novo Nordisk.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009, 13:39

ΕΟΦ: Ελλείψεις φαρμάκων για την ενζυμική ανεπάρκεια

Ελλείψεις δύο φαρμάκων για κληρονομική ενζυμική ανεπάρκεια (cerezyme και fabrazyme), αναμένονται το επόμενο διάστημα, προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008, 16:14

Προειδοποίηση του FDA για ενδεχόμενο κίνδυνο τάσεων αυτοκτονίας από αντιεπιληπτικά φάρμακα

Τα φάρμακα κατά της επιληψίας, που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να αυξήσουν τις σκέψεις για αυτοκτονία ή την αυτοκτονική συμπεριφορά, σύμφωνα με προειδοποίση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008, 16:23

Προειδοποίηση του FDA για το Botox

Το δημοφιλές σκεύασμα κατά των ρυτίδων, το Botox, καθώς και ένα ακόμα έχουν σχετιστεί με ορισμένα συμπτώματα αλλαντίασης σε ορισμένους χρήστες, σύμφωνα με προειδοποίηση στις ΗΠΑ, ενώ μερικά περιστατικά ήταν τόσο σοβαρά που λίγα παιδιά που έλαβαν τα φάρμακα για μυϊκούς σπασμούς έχασαν τη ζωή τους.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008, 18:24

Νέα ετικέτα στο Chantix θα εφιστά την προσοχή των γιατρών

Σκεύασμα κατά του καπνίσματος, το Chantix, της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, θα αποκτήσει πιο εμφανή προειδοποίηση στη συσκευασία που θα αναφέρει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για ενδεχόμενη ασυνήθιστη δραστηριότητα.