Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015, 17:40

Μετφορμίνη κατά της προεκλαμψίας;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η μετφορμίνη, φάρμακο κατά του διαβήτη, θα μπορούσε να προφυλάσσει από την εμφάνιση προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015, 15:01

Η επιληψία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου στον τοκετό

Σε νέα έρευνα, εκτός από τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τον τοκετό, γυναίκες με επιληψία είχαν υψηλότερο κίνδυνο για προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό ή αποβολή.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, 13:33

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης σε μεγάλη ηλικία

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι κίνδυνοι που συνδέονται με το επιπλέον βάρος, το κάπνισμα, τον διαβήτη κύησης και την προεκλαμψία είναι υψηλότεροι σε εγκύους προχωρημένης ηλικίας σε σχέση με νεότερες εγκύους.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014, 13:18

Ασπιρίνη χαμηλής δόσης κατά της προεκλαμψίας

Η σύσταση από το U.S. Preventive Services Task Force έρχεται μετά από παρόμοια συμβουλή που εξέδωσε το περασμένο φθινόπωρο η μεγαλύτερη ένωση γυναικολόγων των ΗΠΑ.

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013, 17:39

Νέα εξέταση προβλέπει την προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι δυνητικά επικίνδυνη επιπλοκή στις εγκύους, αλλά νέα έρευνα υποδεικνύει ότι πειραματική εξέταση μπορεί να δύναται να προβλέπει την πάθηση.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012, 19:44

Ο ερυθηματώδης λύκος αυξάνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι έγκυες με ερυθηματώδη λύκο μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για προεκλαμψία.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011, 18:02

Εντοπίστηκαν γονίδια υπεύθυνα για την προεκλαμψία

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν γενετικά ελαττώματα που φαίνεται πως αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 13:59

Ερευνητές αναπτύσσουν μέθοδο έγκαιρης πρόβλεψης προεκλαμψίας

Μπορεί ενδεχομένως να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των γυναικών που πρόκειται να εμφανίσουν προεκλαμψία, την επικίνδυνη επιπλοκή της εγκυμοσύνης, εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 16:22

Η προεκλαμψία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης υποθυρεοειδισμού

Έγκυες που εμφανίζουν προεκλαμψία, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, ενδεχομένως έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα θυρεοειδούς, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008, 19:22

Οι φυτικές ίνες απομακρύνουν την προεκλαμψία

Οι έγκυες που αυξάνουν την κατανάλωση φυτικών ινών κατά 5 γραμμάρια την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας κατά 14% περίπου, ανακοίνωσαν ερευνητές.