Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024, 12:28

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: ‘’Προετοιμαστείτε για το απρόβλεπτο’’

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 16:30

Πόσο σοβαρά παίρνουμε τα μουχλιασμένα τρόφιμα [μελέτη]

Οι μύκητες μούχλας παράγουν τοξίνες που διεισδύουν στα τρόφιμα στα οποία αναπτύσσονται.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024, 14:05

Κομισιόν: Πρόσκληση σε εργαστήρια που ειδικεύονται σε αναλύσεις για παθογόνα που μεταδίδονται με τρόφιμα και νερό

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:42

Συνεργασία ΕΦΕΤ με την Περιφέρεια Κρήτης για έλεγχο των τροφίμων

Στόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:57

Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμα

Οι καλλιέργειες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν βαρέα μέταλλα από μολυσμένο έδαφος, αέρα και νερό. Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο ευάλωτες. Ο ρόλος των πυρκαγιών. Νέες μελέτες.

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, 12:40

Οι Χρωστικές Ουσίες Τροφίμων δεν είναι ασφαλείς για την υγεία των καταναλωτών

Σύμφωνα με έρευνα του ΠΑΚΟΕ (2018) από πολλές  πρόσθετες χημικές ουσίες οι χρωστικές θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 17:18

Η ασφάλεια τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος ενιαίας υγείας

Αφορμή για την υλοποίηση του συνεδρίου ήταν η παγκόσμια πλέον αναγνώριση ότι η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 15:20

Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πολλαπλών ασθενειών

Αυτό δείχνει μελέτη στην οποία συμμετείχαν ερευνητές από τη Βιέννη. Η αυξημένη κατανάλωση ιδιαίτερα επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος και ζαχαρούχων αναψυκτικών έχει την ισχυρότερη επίδραση.

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, 12:42

Ο ΕΦΕΤ για τη Διεθνή ημέρα ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων

Με μια απλή περιήγηση στις κεντρικές θεματικές της εκστρατείας αυτής, στην ιστοσελίδα της,  οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το πώς μια απλή παρανόηση μιας ημερομηνίας λήξης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό απορριμμάτων τροφίμων που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, 16:41

ΚΕΠΚΑ: Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.