Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, 14:00
ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του ΠάσχαΠοιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός του ωμού και του ψημένου κρέατος και τι πρέπει να προσέχουμε με τα αυγά.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2025, 18:09
Safe2Eat 2025: Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην ασφάλεια των τροφίμων στην ΕΕΓια πέμπτη χρονιά ο ΕΦΕΤ και η καμπάνια Safe2Eat 2025 ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους καταναλωτές σε θέματα της ασφάλειας τροφίμων.
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025, 08:00
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα προσθέτουν επιπλέον 1.000 θερμίδες την ημέραΠεριέχουν πρόσθετα, γλυκαντικά και χημικές ουσίες που δεν βρίσκονται στο οικοσύστημα.
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2025, 09:00
Γενετικά επεξεργασμένα ζωικά τρόφιμα στο πιάτο μας - Η στάση της Ε.Ε.Τσιπούρες και χοίροι με αυξημένο βάρος, ζώα προστατευμένα από ιούς με μοριακό "ψαλίδι". Η διαφορά γενετικής επεξεργασίας και γενετικής τροποποίησης. Εξηγεί ο ομότιμος καθηγητής κ. Κ. Τριανταφυλλίδης.
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2025, 16:26
ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε στα σαρακοστιανάΜπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα γεύματα με ασφάλεια, έχοντας πάντα στο μυαλό μας μερικές βασικές οδηγίες.
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2025, 15:44
Απαγόρευση χρωστικής ουσίας από τον FDA - Κίνδυνος καρκίνου θυρεοειδούςΜέχρι πότε πρέπει να εφαρμόσουν την απαγόρευση οι παρασκευαστές.
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2024, 09:00
ΕΟΔΥ: Πώς θα αποφύγετε τα τροφιμογενή νοσήματα κατά την εορταστική περίοδοΟι οδηγίες των επιστημόνων του ΤμήματοςΤροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2024, 17:08
Πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων πωλούν στις φτωχές χώρες λιγότερο υγιεινά προϊόνταΤι προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης Health Star Rating.
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:52
Πάνω από 3. 600 χημικές ουσίες συσκευασιών τροφίμων εντοπίστηκαν στον ανθρώπινο οργανισμό [μελέτη]Πολλά από τα υλικά σε επαφή με τρόφιμα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024, 17:50
Οι πατάτες κάνουν καλό στην υγεία [μελέτη]Τι δείχνει μακροχρόνια νορβηγική μελέτη.