Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2024, 17:08
Πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων πωλούν στις φτωχές χώρες λιγότερο υγιεινά προϊόνταΤι προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης Health Star Rating.
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:52
Πάνω από 3. 600 χημικές ουσίες συσκευασιών τροφίμων εντοπίστηκαν στον ανθρώπινο οργανισμό [μελέτη]Πολλά από τα υλικά σε επαφή με τρόφιμα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024, 17:50
Οι πατάτες κάνουν καλό στην υγεία [μελέτη]Τι δείχνει μακροχρόνια νορβηγική μελέτη.
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024, 12:28
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: ‘’Προετοιμαστείτε για το απρόβλεπτο’’Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 16:30
Πόσο σοβαρά παίρνουμε τα μουχλιασμένα τρόφιμα [μελέτη]Οι μύκητες μούχλας παράγουν τοξίνες που διεισδύουν στα τρόφιμα στα οποία αναπτύσσονται.
Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024, 14:05
Κομισιόν: Πρόσκληση σε εργαστήρια που ειδικεύονται σε αναλύσεις για παθογόνα που μεταδίδονται με τρόφιμα και νερόΤι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:42
Συνεργασία ΕΦΕΤ με την Περιφέρεια Κρήτης για έλεγχο των τροφίμωνΣτόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:57
Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμαΟι καλλιέργειες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν βαρέα μέταλλα από μολυσμένο έδαφος, αέρα και νερό. Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο ευάλωτες. Ο ρόλος των πυρκαγιών. Νέες μελέτες.
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, 12:40
Οι Χρωστικές Ουσίες Τροφίμων δεν είναι ασφαλείς για την υγεία των καταναλωτώνΣύμφωνα με έρευνα του ΠΑΚΟΕ (2018) από πολλές πρόσθετες χημικές ουσίες οι χρωστικές θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων.
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 17:18
Η ασφάλεια τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος ενιαίας υγείαςΑφορμή για την υλοποίηση του συνεδρίου ήταν η παγκόσμια πλέον αναγνώριση ότι η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.