Η συμμετοχή σε εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να είναι το κλειδί όσον αφορά την αύξηση της ενσυναίσθησης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Stanford University.
Το Virtual Human Interaction Lab του Πανεπιστημίου ανέπτυξε εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται “Becoming Homeless” την οποία οι ερευνητές χρησιμοποιούν για την καλύτερη κατανόηση του πώς η εικονική πραγματικότητα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενσυναίσθησης, σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLOS ONE.
Άνθρωποι που συμμετείχαν σε εμπειρία εικονικής πραγματικότητας διάρκειας 7 λεπτών είδαν πώς θα ήταν να χάσουν την εργασία και το σπίτι τους και ανέπτυξαν μακρύτερης διάρκειας ενσυναίσθηση προς τους αστέγους σε σύγκριση με ανθρώπους που χρησιμοποίησαν άλλα μέσα ενημέρωσης για να μάθουν για τη ζωή των αστέγων.
Περισσότεροι από 560 άνθρωποι 15 έως 88 ετών από 8 εθνικότητες έλαβαν μέρος σε 2 έρευνες, διάρκειας 2 μηνών. Ορισμένοι είδαν την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μέσω διαδραστικών σεναρίων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι στην πραγματικότητα.
Αυτοί οι άνθρωποι ήταν επίσης πιο πιθανό να έχουν θετική στάση προς άστεγους ανθρώπους σε σχέση με όσους διάβασαν κείμενο ή είδαν δισδιάστατη εκδοχή των σεναρίων σε υπολογιστή.
Οι συμμετέχοντες στην εικονική πραγματικότητα ήταν επίσης πιθανό να υπογράψουν αίτηση για στήριξη οικονοµικά προσιτής στέγασης . των αστέγων.
Η έρευνα παρέχει σημαντικές ενδείξεις ότι η χρήση εικονικής πραγματικότητας μπορεί να επηρεάσει θετικά τις στάσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων, δήλωσαν ερευνητές.
Πηγές:
PLOS ONE
Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΣΑμεΑ: Δεκτό το αίτημα για συμπερίληψη των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία στο επίδομα στήριξης χωρίς ηλικιακό όριο
Μήπως παίρνουμε υπερβολικά πολλά συμπληρώματα βιταμινών;
ΙΣΠ: Εκπαίδευση στους δημοτικούς υπαλλήλους Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού