Ενόψει του ανοίγματος του λιανεμπορίου και της έναρξης του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, πολλοί είναι οι θεσμικοί φορείς που βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να είναι έτοιμοι για να προσδιορίσουν άμεσα τις νέες εστίες μόλυνσης από Κορωνοϊό, ενώ ο μεγάλος φόβος όπως λέγεται είναι οι ασυμπτωματικοί.  Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύουν να ρίξουν στη μάχη και άλλες υγειονομικές δομές για τη διενέργεια ή τον έλεγχο τεστ ή να δημιουργήσουν εργαστηριακά κέντρα όπου το επιτρέπουν οι υποδομές.

Ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Πατησίων (πρώην νοσοκομείο Πατησίων) ένα από τα μεγαλύτερα εργαστηριακά κέντρα ελέγχου γρήγορων τεστ για Κορωνοϊό, το οποίο θα διαχειρίζεται η 1η ΥΠΕ. 

Το θέμα πρόκειται να περάσει προς έγκριση από το ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) άμεσα (εντός του μήνα), έτσι ώστε σε πλήρη ανάπτυξη το εργαστήριο να ελέγχει περί τα 2.000 τεστ την ημέρα. 

Ο στόχος είναι καθημερινά να διενεργούνται περί τα 50.000 γρήγορα τεστ στην Αθήνα/ Νούμερο, που σήμερα προσεγγίζεται αλλά αφορά το πανελλήνιο.

Πληροφορίες λένε, ότι στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν σήμερα πάνω από 1,5 εκατ. rapid test, και εφόσον ενεργοποιηθεί το σχέδιο για το νέο εργαστήριο που θα στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας Πατησίων,  θα διενεργηθεί και διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον τεστ.  Όσον αφορά το εργαστήριο που ήδη λειτουργεί η 1η ΥΠΕ και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ποια είναι η ιστορία του Κέντρου Υγείας Πατησίων

Το 2013 οι κλινικές του Νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέμειναν στο πενταόροφο συγκρότημα.  Το 2017-18, παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ανευρέθηκε κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ για την μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες. 

Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτίριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε λοιπά Νοσοκομεία, ενώ εκεί μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας Πατησίων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες