Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, 19:27

Το κόστος των εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ερώτηση σχετικά με το κόστος των εξετάσεων που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τις ασφαλισμένες γυναίκες αλλά και για την κάλυψη των εξόδων εγκυμοσύνης και τοκετού για τις ανασφάλιστες και τις άνεργες, κατέθεσε σήμερα η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013, 15:40

Κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μειώσει φέτος –χωρίς προειδοποίηση -κατά 50% την οικονομική ενίσχυση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του αρμόδιου Υπουργείου για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013, 16:06

Κοινωνικό πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις το 'trafficking' στη χώρα μας'

Η θέσπιση ειδικού νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν περιόρισε την εξάπλωσή του και η κατάσταση, σήμερα στην Ελλάδα, δεν έχει διαφοροποιηθεί ως προς το μέγεθος και την έκταση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών, αναφέρει ερώτηση της ΔΗΜΑΡ.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013, 16:08

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή, για τη διακοπή του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux

Η απάντηση της Κομισιόν, μέσω του Επιτρόπου κ. Rehn, μόνο κυνική μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού περιγράφει με πλήρη λεπτομέρεια τον 'Κανονισμό' πληρωμής των προμηθευτών του δημοσίου, δηλώνοντας δηλαδή με σαφήνεια ότι, 'αργήσατε να πληρώσετε, γι αυτό καλώς η εταιρία Merck σας έκοψε το Erbitux', αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, 12:27

Ερώτηση για το Βοστάνειο νοσοκομείο Λέσβου

'Η κατάσταση στη Λέσβο είναι τόσο τραγική, ώστε τα Τουρκικά νοσοκομεία άρχισαν διαφιμιστική εκστρατεία για προσέλκυση Ελλήνων ασθενών, αλλά και ιατρών' αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013, 13:02

Συγχωνεύσεις κλινικών και καταργήσεις κλινών στα δημόσια νοσοκομεία

Ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας Σπύρου Λυκούδη σχετικά με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις καταργήσεις κλινών στα δημόσια νοσοκομεία.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013, 12:59

Επιβάρυνση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Το θέμα της επιβάρυνσης των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, μετά την αλλαγή του καθεστώτος συμμετοχής στα φάρμακα αφορά η ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013, 17:07

Αναστολή λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΟΚΑΝΑ – ΕΚΑΒ Αθηνών

Με απόφαση της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ την 1η Ιανουαρίου 2013 'ανεστάλη' αιφνίδια η λειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας ΟΚΑΝΑ – ΕΚΑΒ, της μοναδικής που παρείχε επείγουσα προ-νοσοκομειακή περίθαλψη στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αναφέρει ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013, 13:14

H διαχείριση των τοξικών αποβλήτων από εξορύξεις στη Βουλγαρία, με επιπτώσεις και για την Ελλάδα

Πακέτο 4 ερωτήσεων του Ν. Χρυσόγελου προς την Κομισιόν.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, 12:59

Ερώτηση Νίκου Χρυσόγελου για τους όρους εφαρμογής του προγράμματος 'Κατ’ οίκον βοήθεια συνταξιούχων'

Το ζήτημα των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον βοήθεια συνταξιούχων» που αντικαθιστά το γνωστό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτησή του, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων /Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.