Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011, 16:09

Παρέμβαση Λοβέρδου για το ΓΝ Βόλου ζητά η Η. Διώτη

Στη μη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρίσεων και Προσλήψεων αλλά και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από υποψήφιους ιατρούς της εν λόγω ειδικότητας επιρρίπτει τις ευθύνες ο Υπουργός Υγείας κ Α. Λοβέρδος για την ανυπαρξία ενδοκρινολόγου στο Γενικό 'Αχιλλοπούλειο' Νοσοκομείο Βόλου.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011, 15:21

Στην τελική ευθεία η καύση σκουπιδιών στον Άγιο Αντώνιο και στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης;

Στο θέμα της καύσης σκουπιδιών στον Άγιο Αντώνιο και στη Μαυροράχη του Νομού Θεσσαλονίκης αναφέρεται η ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 16:50

Στήριξη του Κοινωνικού Κράτους με δίχτυ ασφαλείας

Είναι βασική ανάγκη η ιδιότητα του πολίτη να εξασφαλίζει εγγυημένη πρόσβαση σε ένα σύνολο βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην υγεία, τη στέγαση και την παιδεία, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατηγορίας ή ενσήμων, αναφέρει ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 17:44

Προβλήματα περίθαλψης στο ΤΑΥΤΕΚΩ

Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη μετά την εφαρμογή του νόμου 3655/2008 για τη 'Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις', αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011, 14:26

Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων

Το θέμα της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θίγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011, 18:09

Nα γίνουν οι απαραίτητες νομικές διασαφηνίσεις, για να πάψουν να μειώνονται οι αποδοχές των αιρετών ιατρών

Να αποκατασταθεί η μείωση αποδοχών των αιρετών ιατρών ζητά με Ερώτησή της, η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011, 16:10

Παρέμβαση Ν. Χουντή στο ‘προσχέδιο’ του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις

Η δωρεά οργάνων από ‘συναισθηματικά συνδεόμενους’, η ‘εικαζόμενη συναίνεση’ και η αφαίρεση οργάνων σε ιδιωτικές κλινικές, ανοίγει τις πόρτες στο trafficking ανθρωπίνων οργάνων, αναφέρει η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, 16:33

′Εμπάργκο′ στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων βάζουν οι φαρμακοποιοί της Λάρισας σε ασφαλισμένους 5 Ταμείων

Τέλος στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους πέντε (5) διαφορετικών Ταμείων βάζει από 1η Μαΐου 2011 και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, λόγω μη καταβολής των οφειλομένων χρημάτων επί σειρά μηνών, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, 16:30

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Γ.Ν. Ρόδου λόγω υποστελέχωσης

Η μία κλινική παραλύει μετά την άλλη, οι γιατροί 'αναγκάζονται' να προβαίνουν επανειλημμένως σε επίσχεση εργασίας, ενώ υπάρχουν πλέον σοβαροί κίνδυνοι και για την υγεία των πολιτών, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, 12:15

Απειλείται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη στρατιωτική άσκηση στη Χίο;

Το θέμα της δημόσιας υγείας σε σχέση με τη στρατιωτική άσκηση στη Χίο αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.