Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Γιατί δεν με θέλει; Οι εξηγήσεις της απόρριψης

Ούτε γιατί είναι ανάδρομος ο Ερμής, ούτε γιατί το παίζει δύσκολος/η. Ψύχραιμες απαντήσεις στο δυσκολότερο ερώτημα από καταβολής κόσμου.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Μεσαιωνική Σπαθασκία: Μαθήματα για σύγχρονους ιππότες

Τι σας φέρνουν στο μυαλό οι λέξεις «Μεσαίωνας» και «σπαθί»; Ιπποτικές μονομαχίες; Γενναίους μονομάχους; Σφαγές και ακρωτηριασμούς; Εντυπωσιακές τεχνικές άμυνας και επίθεσης; Πιθανώς κάτι από όλα αυτά ή ακόμα και όλα αυτά μαζί. H βιομηχανία του θεάματος άλλωστε έχει μεριμνήσει γι’ αυτό, προσφέροντας απλόχερα στο κοινό δεκάδες αντίστοιχες σκηνές επικών μαχών μέσα από ταινίες όπως το Excalibur.

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013

Κέρκυρα: Στα καντούνια της άνοιξης

Πέρα από τα πασχαλινά (γοητευτικότατα, δε λέμε) κλισέ της, η Κέρκυρα είναι και τα καντούνια της, οι απογευματινές βόλτες με παγωτό στο χέρι, τα παγωμένα νερά που προκαλούν τους τολμηρότερους εξ ημών για τις πρώτες βουτιές του χρόνου στις υπέροχες παραλίες της, η λαχταριστή τοπική κουζίνα και οι περιηγήσεις από χωριό σε χωριό, μέχρι να ανακαλύψεις την δική σου αγαπημένη μυστική γωνιά.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

5 φρουτοσαλάτες για δίαιτα

Είναι δροσιστικές, μπλέκουν τις υπέροχες γεύσεις των φρούτων, συνδυάζονται ιδανικά με λαχταριστό γιαούρτι για να παραμείνουν ο ιδανικός σύμμαχός σας για τις ημέρες δίαιτας, και με σιρόπι ή σαντιγί αν θέλετε να το 'ρίξετε λίγο έξω'. Όπως και να ‘χει πάντως, την δίαιτα πολλοί εμίσησαν, τα ζουμερά φρέσκα φρούτα ουδείς – γι’ αυτό και προτείνουμε πέντε νόστιμους συνδυασμούς για να τα απολαύσετε…

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Κάντε το τέλειο reunion

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: Εκείνοι που θυμούνται τα μαθητικά τους χρόνια και στο πρόσωπό τους σχηματίζεται ένα χαζό χαμόγελο, όσο αναπολούν τις παρέες, τις κοπάνες, τα γέλια στα διαλείμματα και τις φάρσες στους καθηγητές, και εκείνοι στων οποίων τα πρόσωπα καρφώνεται μια έκφραση αηδίας, γιατί θέλουν προφανώς να διαγράψουν εκείνα τα χρόνια για πάντα από την μνήμη τους.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

10 φωτογραφικοί όροι για καλύτερα… κλικ

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές γίνονται όλο και φθηνότερες, και οι DSLR ξεπουλούν σαν… ζεστό ψωμί, καθώς οι παλιές καλές compact μηχανές έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων μας. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι λάτρεις της φωτογραφίας καταφεύγουν στην αγορά ενός πιο «επαγγελματικού» gadget.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Πέντε πρωτότυπες και απολαυστικές πατατοσυνταγές

Η πατάτα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στην Ελλάδα και πρωταγωνιστεί σε πολλά τραπέζια, είτε ως γαρνιτούρα είτε ως κύριο πιάτο. Διαβάστε πέντε πρωτότυπες συνταγές, οι οποίες θα σας δείξουν τον τρόπο να δημιουργήσετε gourmet πιάτα με πατάτες και να ξεφύγετε από τις κλασικές και συνηθισμένες εκδοχές τους.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

Οι πρωταπριλιάτικες φάρσες των παιδικών μας χρόνων

Το ημερολόγιο γράφει 1η Απριλίου και θυμόμαστε τις κλασικότερες φάρσες των παιδικών μας χρόνων αλλά και ανανεωμένες ιδέες για… επετειακό τρολάρισμα.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ανακύκλωση: Η μπλε πραγματικότητα της πόλης

Πόσο αποτελεσματική είναι η ανακύκλωση στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια; Ποια προβλήματα συνεχίζουν δυσκολεύουν την διαδικασία; Πώς ανακυκλώνουμε σωστά; Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης κ. Ανδρέας Βαρελάς δίνει απαντήσεις στο In2life.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Σίτιση Αστέγων: Οι Ρομπέν των αθηναϊκών δρόμων

Μια ομάδα σπουδαστών συλλέγει το φαγητό που περισσεύει από τα εστιατόρια του κέντρου, και το μοιράζει στους άστεγους της πόλης. Εθελοντές και… συνεργοί για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους, αναζητούνται.