Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ορεινή Ναυπακτία: Η Πίνδος από την ανάποδη

Αυτές οι χιονισμένες κορυφές, που βλέπεις ανεβαίνοντας από τη Ναύπακτο τη μια στροφή μετά την άλλη, μέχρι να καταλήξεις δύο-παρά-κάτι-ώρες αργότερα στο ψηλότερο και ωραιότερο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, την Άνω Χώρα, είναι οι τελευταίες κορυφές της Πίνδου. Λίγος κόσμος το ξέρει, ακόμα λιγότερος το υποψιάζεται.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013

Χωριά Πάρνωνα: On the road αποδράσεις για λίγους

Το πιο «ήρεμο» βουνό της Πελοποννήσου μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους hip ορεινούς προορισμούς, όμως η ατόφια φυσιολατρική γοητεία του μας παρασύρει να το ανακαλύψουμε ξανά μέσα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια του.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

10 μύθοι και αλήθειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Χάρη σε αυτόν σκεφτόμαστε. Χάρη σε αυτόν κινούμαστε, μιλάμε, αισθανόμαστε. Ο εγκέφαλός μας είναι ίσως το πιο αξιοθαύμαστο των οργάνων μας:

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Μικρές αλλαγές ζωής για το περιβάλλον

Ξέρατε ότι ένα λίτρο τηγανισμένο λάδι μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού; Ή ότι αν όλοι βράζαμε μόνο όσο νερό χρειάζεται για τον καφέ ή το τσάι μας, θα εξοικονομούσαμε ενέργεια που θα αρκούσε για να φωτίσουμε τους μισούς δρόμους της Ευρώπης;

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Καστοριά: Ο χειμώνας της πάει

Μία λίμνη, δύο βουνά, και ανάμεσά τους, όλη η αρχοντιά της δυτικής Μακεδονίας: Βάζουμε τα πιο ζεστά μας ρούχα και βολτάρουμε στις όχθες της λίμνης, στα σοκάκια και τα στέκια της πόλης και γνωρίζουμε από κοντά την βυζαντινή αίγλη της Καστοριάς.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013

Τα μεγάλα ορόσημα της μόδας

Εξ ορισμού, η μόδα έρχεται, βλέπει και απέρχεται. Μαζί της φέρνει ρούχα και αξεσουάρ που έχουν ημερομηνία λήξης στο χρηματιστήριο των fashionistas – ακόμη κι αν αναφερόμαστε σε εποχές που ο όρος “fashionistas” δεν υπήρχε.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές για επιτυχημένες σχέσεις από διαζευγμένους

Η ψυχολόγος Terri Orbuch μαζεύει τις συμβουλές των διαζευγμένων πελατών της που βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους… με τη δεύτερη ματιά, και μοιράζεται μαζί μας ένα μεγάλο απόσταγμα εμπειρίας.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Οι καλύτερες ατάκες του Όσκαρ Ουάιλντ

«Υπάρχει ένα μόνο πράγμα χειρότερο από το να μιλάνε για σένα, κι αυτό είναι να μη μιλάνε για σένα». Ο Βικτωριανός συγγραφέας με το καυστικό χιούμορ και τις απολαυστικές ατάκες θα εκτιμούσε πολύ τη λίστα μας.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Πώς να οργανώσετε το τέλειο reunion

Σας έλειψαν οι κοπάνες, τα πειράγματα, οι ανωριμότητες και οι έρωτες των μαθητικών σας χρόνων; Συγκεντρώνουμε ιδέες και οδηγίες για να… χτυπήσει για άλλη μια φορά το κουδούνι και να συγκεντρωθεί το ηρωικό τμήμα του σχολείου σας στο τέλειο reunion.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013

34 δωρεάν πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους

Η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, οι βραδιές με επιτραπέζια, οι μεθυσμένες αγκαλιές, τα ερωτευμένα βλέμματα, τα βίντεο με αστεία ζωάκια στο YouTube. Και είκοσι εννιά ακόμα εντελώς δωρεάν πράγματα που μας κάνουν να χαμογελάμε.