Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

10 sites για να σκοτώσετε τον εορταστικό χρόνο

Διαδραστικές εφαρμογές, σελίδες που διηγούνται ιστορίες με ασύλληπτα οπτικά εφέ και «κολληματικά» παιχνίδια. Έχουμε δέκα διευθύνσεις που θα σας βοηθήσουν να σκοτώσετε μερικές ώρες μέχρι την επόμενη εορταστική έξοδο –ή μέχρι να περάσει το οκτάωρο.

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα: Καραβάκια και… γουρουνόπουλα

Ξέρατε ότι η βασιλόπιτα έχει… μαντικές ικανότητες, και ότι δεν είναι απαραίτητα γλυκιά; Πόσες μέρες πρέπει να καίει η φωτιά για να διώχνει τους καλικάντζαρους; Και τι ακριβώς είναι η 'γουρουνοχαρά'; Μια βόλτα στα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά την Ελλάδα.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα: Γιατί αγαπάμε και γιατί μισούμε τις γιορτές

Τα γλυκά, η γιορτινή ατμόσφαιρα, οι μουσικές, οι αργίες, ο Άη Βασίλης και άλλα τέσσερα πράγματα για τα οποία αγαπάμε τα Χριστούγεννα. Ή μήπως τα μισούμε; Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη - βάζουμε τις γιορτές στη «ζυγαριά» και αφήνουμε για εσάς τα συμπεράσματα.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: Ποιος και πόσα δικαιούται

Δικαιούστε το επίδομα θέρμανσης που χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις, για τι ποσό μιλάμε και πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία μέχρι να φτάσει στα χέρια σας; Όσα θέλατε να ρωτήσετε για το επίδομα που θα μας ζεστάνει, βρίσκουν απαντήσεις εδώ.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη: 23 'πώς' και 'πού' για σύγχρονους Σαμαρείτες

Θέλετε να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά δεν ξέρετε πως; Αναζητάτε εναλλακτικές της «παραδοσιακής» οικονομικής συνδρομής; Είκοσι τρεις… αλληλέγγυες εναλλακτικές για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

20 τρόποι να βρεις την κλίση σου

Εντάξει λοιπόν, μπορείς να το παραδεχτείς: Η ζωή δεν στα έφερε ακριβώς όπως τα υπολόγιζες. Αυτά που ονειρευόσουν και για τα οποία προσπαθούσες στα 18 σου, σήμερα φαντάζουν ουτοπικά και εντελώς ανέφικτα. Για την ακρίβεια, δεν σε αντιπροσωπεύουν καν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αλλάξεις τροχιά όταν έχεις πλέον μεγαλώσει; Και κυρίως, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι να κάνεις;

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Γλώσσα του σώματος: Μίνι λεξικό εκμάθησης

Σας κοιτάζει στα μάτια, καλό σημάδι. Σφίγγει τις παλάμες, κακό σημάδι. Τα βασικά τα ξέρετε. Καιρός να μάθετε και τα υπόλοιπα, για να διαβάζετε την γλώσσα του σώματος του συνομιλητή σας σαν εξπέρ.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Μάντσεστερ: Ο αγγλικός Βορράς είναι hip

Βρετανικές pubs, αυτοσχέδια indie lives, βόλτες στην βιομηχανική ιστορία του πλανήτη, στην φύση του Μάντσεστερ και στο… μέλλον της αρχιτεκτονικής. Ο αγγλικός Βορράς συνεχώς εξελίσσεται, ομορφαίνει και μπαίνει στον χάρτη του τουρισμού: Το Λονδίνο έχει ανταγωνισμό.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012

Βελιγράδι: Βαλκάνια low budget

Λευκή πόλη σημαίνει στα σερβικά το όνομά του. Κι όμως, στο Βελιγράδι δεν θα δείτε τίποτα λευκό. Θα δείτε τα χρώματα της φύσης, όπως τα ζωγραφίζουν ο Δούναβης και ο Σάβας ποταμός, που συναντιούνται κάτω από το Φρούριο της πόλης.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

6 φυσικοί τρόποι να κόψετε το κάπνισμα

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα αλλά από την θέληση μέχρι τον στόχο βρίσκετε εμπόδια; Μάθετε έξι φυσικούς τρόπους να μειώσετε την επίδραση της νικοτίνης στην ψυχολογία σας και τον οργανισμό σας, ώστε να πετάξετε το πακέτο στα σκουπίδια μια ώρα νωρίτερα.