Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Στρασβούργο: Γαλλική ομορφιά στο Σταυροδρόμι της Ευρώπης

Γαλλία ή Γερμανία; Διεθνής φινέτσα και κέντρο των ευρωπαϊκών θεσμών ή τοπική ομορφιά και πνεύμα γραφικού χωριού; Το Στρασβούργο τα συνδυάζει όλα και κάτι παραπάνω: διατηρεί την ιδιαιτερότητά του, σφραγίζοντας την μνήμη του επισκέπτη του.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα: Ο γάμος είναι… ανδρική υπόθεση

Eνώ όλοι θα περιμέναμε οι υποστηρικτές του γάμου να είναι γένους θηλυκού, αποδεικνύεται πως δεν παίζουν ρόλο τα γαμήλια παιχνίδια που από μικρά παίζουν τα κοριτσάκια.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Πώς να ξεφορτωθείτε τους εφιάλτες

Τέρατα που μας καταδιώκουν. Εικόνες του εαυτού μας να πνίγεται αβοήθητος. Ανθρωποκυνηγητά με πλοκή θρίλερ. Και μετά… ξυπνάμε. Οι εφιάλτες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τι γίνεται, όμως, όταν το φαινόμενο αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό και να διαταράσσει τον ύπνο μας;

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010

Άνω Χώρα: Ορεινή Ναυπακτία πάνω από τα σύννεφα

Το χωριό. Η φύση γύρω του. Το υψόμετρο των 1.050 μέτρων. Τα σύννεφα που απλώνονται κάτω από τα πόδια σου. Και όλα όσα δεν σου λείπουν από τον αστικό πολιτισμό: τράπεζες, ΑΤΜ, καταστήματα, βενζινάδικα.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Το ταμπού του ψυχολόγου

‘Υπονοείς ότι είμαι τρελός;’ -απαντούν συγχυσμένοι οι περισσότεροι όταν τους προταθεί να πάνε στον ψυχολόγο. Γιατί η αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας αποτελεί ταμπού και με ποιους τρόπους θα το ξεπεράσουμε; Πέντε ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές απαντούν.

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Κόνιτσα: Στα καλντερίμια της Ηπείρου

Λιθόκτιστα σοκάκια που καταλήγουν σε εντυπωσιακά αρχοντικά. Τοξωτά γεφύρια που ξεφυτρώνουν μέσα σε καταπράσινα φαράγγια. Γαλανά ποτάμια που συναντιούνται στα πόδια της. Το δύσκολο στην Κόνιτσα είναι να διαλέξετε τι θα πρωτοερωτευτείτε.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Δυτικό Ζαγόρι: Πέτρα και χρυσόσκονη

Λιθόκτιστα καλντερίμια, καμινάδες που αχνίζουν, τουρίστες και… απουσία (;) μόνιμου πληθυσμού. Ναι, το πιο ‘τουριστικό’ κομμάτι του Ζαγορίου μοιάζει με σκηνικό. Σκηνικό που είναι, όμως, βγαλμένο από παραμύθι. Θυμώνει κανείς με τα παραμύθια;

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Βερολίνο: Φθινοπωρινή Γερμανία για αρχάριους

Ένα ταξίδι στο Βερολίνο παραμένει η σταθερά των οικονομικών αποδράσεων. Η πρωτεύουσα των wurst και του μοντέρνου πολιτισμού μάς κλείνει το μάτι. Παλτά, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για βόλτες, και φύγαμε για φθινοπωρινή ‘Βερολινάδα’.

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010

Ψηλά τακούνια: Είναι δυνατόν οι άνδρες να τα ′ξεπέρασαν′;

Πρόσφατη έρευνα στη μεγάλη Βρετανία ανέλαβε να σοκάρει: Οι άνδρες δεν προσέχουν αν οι γυναίκες φορούν ή δεν φορούν ψηλοτάκουνα! Δώστε τη δική σας γνώμη ή αφήστε τη θηλυκή ταλαιπωρία τόσων δεκαετιών να πάει... στο βρόντο.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κηπουρική τον Σεπτέμβριο: Τι να φυτέψω;

Αντικαταστήστε τα φυλλοβόλα φυτά σας με ανθεκτικά χρυσάνθεμα και πανσέδες, δημιουργήστε ευωδιαστούς λαχανόκηπους που θα ενισχύσουν τα φαγητά σας και επενδύστε σε βολβούς για πλούσια ανθοφορία την Άνοιξη.